HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hotfull son fick inte ta över pappans kontrakt

Nyheter Sonen och pappan hade ”varaktigt” delat hushåll. Nu hade pappan inte längre behov av lägenheten, utan önskade föra över kontraktet till sonen. Hyresvärden motsatte sig detta med hänvisning till att sonen varit hotfull, mot grannar och mot hyresvärdens anställda.​
Saken prövades först i hyresnämnden. Där framkom att det fanns en konflikt mellan sonen och hyresvärden. Sonen hade blivit mycket upprörd när pappan flera gånger varit tvungen att åka till hyresvärdens kontor för att visa upp sitt pass. Hyresvärdens personal hade dessutom kommit oanmälda till pappans bostad.
Sonen förnekade att han varit hotfull.
Hyresvärdens personal berättade om hur rädda de blivit av sonens hot, och återgav ett antal skrämmande repliker.
Hyresnämnden påpekar i sitt beslut att hyresvärden kan ställa högre krav på den som vill överta ett kontrakt än vid vanliga byten.
 
Nämnden finner det märkligt att pappan tvingats visa upp sitt pass på hyresvärdens kontor, men konstaterar samtidigt att denna egendomlighet inte ger sonen någon rätt att hota personalen. Slutsatsen blir att hyresvärden inte behöver godta sonen som hyresgäst.
Saken gick vidare till Svea hovrätt, som också sätter frågetecken för hyresvärdens agerande. Hovrätten skriver att sonens uppträdande inte är acceptabelt, även om sonen kan ha haft visst fog för uppfattningen att bolaget inte tagit hans uppgifter på allvar.
Trots att det gått lång tid anser hovrätten att hoten varit så allvarliga att hyresvärden inte behöver acceptera sonen som hyresgäst.
Konflikten mellan sonen och hyresvärdens personal har resulterat i anmälningar till polisen och Diskrimineringsombudsmannen.
 

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.