HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst kämpar mot mystiska störningar

Kalmar När den radiolyssnande hyresgästen fick en ny granne blev det problem. Då slutade nämligen hennes radio att fungera. Värden har gjort flera tekniska utredningar utan att hitta orsaken. Radiostörningarna förblir ett mysterium.
Foto: Pixabay

Hyresgästen har bott i huset i Mönsterås sedan 1992. Hon har lyssnat på radio varje dag i alla rum i lägenheten. Men i januari 2018 blev det tvärt slut på den vanan. Då fick hon en ny granne och plötsligt fick hon inte in radiokanalerna i sovrummet och vardagsrummet. Rummen gränsar till grannens vardagsrum där dennes dator är placerad. Hyresgästen tog kontakt med grannen och bad hen flytta på datorn. Men de ville inte grannen göra.

Värden är Mönsterås bostäder. De har kunnat konstatera att hyresgästen mycket riktigt är drabbad av radiostörningar. De har vid flera tillfällen skickat ut tekniker för att undersöka saken. Men de har inte kunnat hitta något fel i grannens dator som skulle kunna orsaka störningarna.

Läs ocksåArga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Ingen annan granne har upplevt radioproblemen. Värden tror att det kan bero på att bjälklaget stoppar störningarna från datorn så att ingen annan i huset upplever problem. 

– Jag har aldrig hört talas om något liknande. Störningsproblem har vi ofta. Men inte störningar som slår ut en annan enhet, säger Ingrid Buskas, jurist på Hyresgästföreningen.

Men hyresgästen har inte gett sig. Hon ifrågasätter sättet som undersökningen genomfördes på och har tagit ärenden hela vägen upp till Hyresnämnden. Men det har ännu inte gett någon utdelning. För att hyresnämnden ska kunna ålägga hyresvärden att åtgärda brister måste det klart framgå vad som är orsaken till bristen. Hyresnämnden betvivlar inte att det förekommer störningar i hyresgästens radiomottagning. Men eftersom orsaken till störningarna är ett mysterium, kan nämnden inte besluta om åtgärdsföreläggande.  

Läs ocksåBötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem”Barnfamiljen hade knappt vaknat när polisen slog till en tidig morgon. Kvinnan och hennes barn hade hunnit bo hos barnens mormor i en månad, utan att adressändra. Nu döms kvinnan för folkbokföringsbrott.

– Jag kan förstå resonemanget. Om man inte hittar orsaken till problemet är det svårt att agera, säger Ingrid Buskas.

Hyresgästen uppger att hon tänker överklaga domen.

Läs också Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala Polischefen blir ny bostads-vd: ”Här finns en möjlighet att förebygga” De bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.