Annons

Hyresgäster får välja nivå på renovering i Eriksberg

Uppsala Uppsalahems fastigheter i Eriksberg står inför en omfattande renovering. Nu har bolagets styrelse beslutat att införa en renoveringsmodell där varje hyresgäst till viss mån själv väljer nivå på renoveringen.

Konceptet kallas Eriksbergsmodellen och består av en fast basnivå som kan kombineras med olika frivilliga val. Basnivån inbegriper den mest grundläggande renoveringen som badrum, ventilation och el. Först ut att renoveras är Marmorvägen 9. Enligt Eriksbergsmodellens basnivå landar hyreshöjningen på runt 25 procent. Förhandlingar med Hyresgästföreningen  inleds inom kort.

I tillägg har hyresgästen möjlighet att också renovera köket, byta ut golv och väggar samt välja till exempelvis diskmaskin.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– För oss är det viktigt att våra hyresgäster känner sig trygga med den nya hyran efter renoveringen. Eriksbergsmodellen är framtagen med olika nivåer för att erbjuda alla ett långsiktigt och hållbart boende och samtidigt ge hyresgästerna möjlighet till inflytande över sin boendesituation. Vi vill skapa förutsättningar för socialt hållbara områden, med fler människor i rörelse, bättre service och trygga bostäder att leva i, säger Elnaz Alizadeh (S), ordförande för Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Annons

Uppsalahem utreder renoveringsbehovet fastighet för fastighet och fastslår därefter en lägsta renoveringsnivå, den så kallade basnivån. En ombyggnadssamordnare hjälper sedan hyresgästen med de individuella valen.

Renoveringen av den första etappen är planerad att påbörjas under 2018. Projektet i Eriksberg kommer att totalt ta 10 till 15 år.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.