Annons

Hyresgäster förlorade i hyresnämnden

Nyheter Hyresgästerna argument bet inte på hyresnämnden. Den ger klartecken för Helsingborgshems omfattande renovering på Närlunda.

Fyra hyresgäster har motsatt sig renoveringarna, som kommer att öka deras hyror med cirka 500 kronor till tusen kronor i månaden. Hyresgästerna hade argumenten klara för sig när ärendet togs upp i hyresnämnden i Malmö i början på oktober.

  • Stammarna byttes redan för tio år sedan.
  • Det är ommålat bara för något års sedan.
  • Det finns inget behov av handdukstork.
  • För en säkerhetsdörr betalas redan (en hyresgäst).
  • Belysningen i entrén är redan bytt.
  • Jordfelsbrytare och förberedelse för tvättmaskin finns redan.
  • Dålig planering av de nya badrummen.
  • Ingen mening med att kakla in badrummen.

Helsingborgshems representant menade dock att de har gått igenom huset och stammarna är dåliga. Det har varit vattenskador och alla badrummen måste byggas om, och det finns nya bestämmelser och krav på hur de ska byggas. Helsingborgshem ansåg att de skäl som hyresgästerna åberopade var personliga och har hyresgästerna speciella önskemål ska de vända sig till sin kundvärd.

Annons

Nämnden menar att hyrevärden har ett ”beaktansvärt intresse” och att renoveringarna inte är ”oskäliga”.  Det finns vidare inget som tyder på att detta är en lyxrenovering. I beslutet, som kom på onsdagen, skriver nämnden att det är värden som ”har att göra de tekniska och fastighetsekonomiska bedömningarna som bestämmer omfattningen av de reparations- och förbättringsarbetena som denne anser nödvändiga för att vidmakthålla fastighetens värde och livslängd”.

Läs också: Helsingborgshems renovering tas upp i hyresnämnden

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.