Annons

Hyresgäster förlorade i hyresnämnden

Nyheter Hyresgästerna argument bet inte på hyresnämnden. Den ger klartecken för Helsingborgshems omfattande renovering på Närlunda.

Fyra hyresgäster har motsatt sig renoveringarna, som kommer att öka deras hyror med cirka 500 kronor till tusen kronor i månaden. Hyresgästerna hade argumenten klara för sig när ärendet togs upp i hyresnämnden i Malmö i början på oktober.

  • Stammarna byttes redan för tio år sedan.
  • Det är ommålat bara för något års sedan.
  • Det finns inget behov av handdukstork.
  • För en säkerhetsdörr betalas redan (en hyresgäst).
  • Belysningen i entrén är redan bytt.
  • Jordfelsbrytare och förberedelse för tvättmaskin finns redan.
  • Dålig planering av de nya badrummen.
  • Ingen mening med att kakla in badrummen.

Helsingborgshems representant menade dock att de har gått igenom huset och stammarna är dåliga. Det har varit vattenskador och alla badrummen måste byggas om, och det finns nya bestämmelser och krav på hur de ska byggas. Helsingborgshem ansåg att de skäl som hyresgästerna åberopade var personliga och har hyresgästerna speciella önskemål ska de vända sig till sin kundvärd.

Annons

Nämnden menar att hyrevärden har ett ”beaktansvärt intresse” och att renoveringarna inte är ”oskäliga”.  Det finns vidare inget som tyder på att detta är en lyxrenovering. I beslutet, som kom på onsdagen, skriver nämnden att det är värden som ”har att göra de tekniska och fastighetsekonomiska bedömningarna som bestämmer omfattningen av de reparations- och förbättringsarbetena som denne anser nödvändiga för att vidmakthålla fastighetens värde och livslängd”.

Läs också: Helsingborgshems renovering tas upp i hyresnämnden

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Läs också Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.