Annons

Hyresgäster lovas förtur

Ockelbo Hyresgästerna i de fastigheter som Ockelbogårdar vill sälja får förtur till nya lägenheter. Hyresgästföreningen tycker att företaget varit ett föredöme.

Ockelbogårdar behöver pengar och har inte råd att rusta. Därför vill det kommunala bostadsföretaget sälja en fastighet med sex hyresgäster på Sjöbacksvägen i centrala Ockelbo. Men hyresgästerna vill inte flytta och är oroliga för att den nye ägaren kommer att bygga om så mycket att de inte kommer att ha råd med de nya hyrorna.

– Jag förstår att hyresgästerna är oroliga men Ockelbogårdar har lovat att varje hyresgäst ska få ett samtal med företaget och förtur till andra lägenheter, säger Eva Liss, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Gävle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I veckan hölls ett möte där hyresgästerna, Hyresgästföreningen och representanter från Ockelbogårdar deltog. Alla de sex hyresgästerna på Sjöbacksvägen är nöjda med den standard deras lägenheter har i dag, lägenheterna är anpassade och ligger i markplan. 

Annons

I dag vet ingen om hyresgästerna kommer att behöva flytta. Beslutet om försäljning ska tas av kommunfullmäktige i vår, sedan ska anbud tas in och tidigast i höst vet man vad köparen vill göra med fastigheten.

– Ockelbogårdar har varit ett föredöme och informerat hyresgästerna i god tid. Hyresgästföreningen kommer också att vara med och se till att det löser sig på bästa sätt för de hyresgäster som kommer att flytta, säger Eva Liss. 

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hem & Hyra har inte kunnat nå Ockelbogårdars vd eller företagets styrelseordförande för en kommentar.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.