HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden tog snabbt beslut om tvångsförvaltning i Bodås

Hofors Igår stängdes elen, och därmed värmen, av för 40 hyresgäster i Bodås. I dag tog hyresnämnden beslut om tvångsförvaltning baserat på de handlingar Hyresgästföreningen skickat in.

Ägaren till lägenheterna, Högalid fastigheter i Nacka, är skyldiga 200 000 kronor för obetalda elräkningar. Igår stängde därför leverantören, Gävle Energi, av elen. Eftersom den bergvärmeanläggning som värmer lägenheterna drivs med el miste hyresgästerna både uppvärmning och varmvatten.

Hyresgästföreningen gick under förmiddagen in med en begäran om tvångsförvaltning och krävde att beslutet om en sådan skulle tas interimistiskt, alltså utan förhandling i hyresnämnden.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Hyresnämnden anser att hyresvärden allvarligt försummar sina hyresgäster och tog beslutet om tvångsförvaltning i dag på eftermiddagen.

Fastigheterna i Bodås kommer att förvaltas av Sigvardssons fastigheter i Kungsgården. 

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.