HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärden hade elskulder – hus tvångsförvaltas

Eskilstuna En fastighet som ägs av Stiftelsen Eskilstuna Moské kommer att ställas under tvångsförvaltning på grund av obetalda elräkningar. Det har hyresnämnden i Västerås beslutat.

Det handlar om en fastighet med fyra lägenheter som ligger i anslutning till moskén i Årby i Eskilstuna.  Fastighetsägaren, Stiftelsen Eskilstuna Moské, som ägt fastigheten sedan årsskiftet, har obetalda elräkningar på drygt 54 000 kronor.  I mitten på maj tröttnade Eskilstuna Energi och stängde av eltillförseln till fastigheten.

Hyresgästföreningen tycker inte att hyresvärden har skött sina åtaganden och ansökte därför till hyresnämnden om tvångsförvaltning.

Läs ocksåChocken: Alla Popova, 85, får högre elräkningar än hyraSkyhög el Danderyd

Hyresnämnden gick på Hyresgästföreningens linje och beslutade att fastigheten ska sättas under tvångsförvaltning fram till den 16 maj 2017.

Enligt Eskilstuna kommun saknas bygglov för lägenheterna och man har därför tidigare krävt att hyresgästerna flyttar ut senast i mitten på juni. Det fåtal hyresgäster som finns i huset har begärt att få bli uppsagda med skälig uppsägningstid, något som kommunen ska ta ställning till i augusti.

Ny förvaltare blir fastighetsbolaget Fixtura AB i Eskilstuna.

Läs ocksåVanvårdad lägenhet: Sjubarnsmor mister kontrakt – får ändå tak över huvudetBilden visar ett trasigt parkettgolv.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.