Annons

Hyrorna höjs med 2,5 procent i Nynäshamn

Nynäshamn De nya hyrorna i Nynäshamnsbostäder är klara. Höjningen blir 2,5 procent från 1 april.

Förhandlingarna strandade först. Bolagets krav på 5,5 procents höjning var inget som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Men så småningom återupptogs samtalen.

– Vi lade ett bud och de sade ja, berättar Jonas Carlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En del av pengarna har avsatts till det utökade bo inflytandet.
Chris Österlund, vd för bolaget, är nöjd med att man fått en överenskommelse.

Annons

– Vi ville ha mer med tanke på den osäkra ränteutvecklingen, behovet av underhåll och att vi haft många oförutsedda utgifter. Nu måste vi skära en del i underhållet, men vi får ändå så mycket att vi kan satsa på en del förebyggande åtgärder som kan spara pengar på sikt, säger hon.

Då tänker hon främst på spolning av va-stammar, eftersom Nynäshamnsbostäder i fjol hade 103 vattenskador. Skador som kostade några miljoner.

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

– Vi hade oerhört många vattenskador för ett bolag i vår storlek. De flesta gällde översvämningar, sedan det blivit stopp i rören. I en del fall handlade det om läckage från disk- eller tvättmaskiner, där inkopplingarna inte alltid gjorts på rätt sätt, säger Chris Österlund.

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.