HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna höjs med 2,5 procent i Nynäshamn

Nynäshamn De nya hyrorna i Nynäshamnsbostäder är klara. Höjningen blir 2,5 procent från 1 april.

Förhandlingarna strandade först. Bolagets krav på 5,5 procents höjning var inget som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Men så småningom återupptogs samtalen.

– Vi lade ett bud och de sade ja, berättar Jonas Carlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

En del av pengarna har avsatts till det utökade bo inflytandet.
Chris Österlund, vd för bolaget, är nöjd med att man fått en överenskommelse.

– Vi ville ha mer med tanke på den osäkra ränteutvecklingen, behovet av underhåll och att vi haft många oförutsedda utgifter. Nu måste vi skära en del i underhållet, men vi får ändå så mycket att vi kan satsa på en del förebyggande åtgärder som kan spara pengar på sikt, säger hon.

Då tänker hon främst på spolning av va-stammar, eftersom Nynäshamnsbostäder i fjol hade 103 vattenskador. Skador som kostade några miljoner.

Läs ocksåNya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss"Rödmålad brukslänga i trä, blommor i rabatten, en allé med träd som börjar gå från grönt till gult, Ljusne, ADR Fastigheter höjde hyran utan att förhandla, tidigare Anera/Hälsinge kulturfastigheter

– Vi hade oerhört många vattenskador för ett bolag i vår storlek. De flesta gällde översvämningar, sedan det blivit stopp i rören. I en del fall handlade det om läckage från disk- eller tvättmaskiner, där inkopplingarna inte alltid gjorts på rätt sätt, säger Chris Österlund.

Läs också Satirikern Olof Buckard om höga hyror: "Vissa kan sko sig brutalt" Oskar och grannarna får höjning på 8 procent – för sex år gammal renovering Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.