Annons

Hyrorna höjs med 2,5 procent i Nynäshamn

Nynäshamn De nya hyrorna i Nynäshamnsbostäder är klara. Höjningen blir 2,5 procent från 1 april.

Förhandlingarna strandade först. Bolagets krav på 5,5 procents höjning var inget som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Men så småningom återupptogs samtalen.

– Vi lade ett bud och de sade ja, berättar Jonas Carlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

En del av pengarna har avsatts till det utökade bo inflytandet.
Chris Österlund, vd för bolaget, är nöjd med att man fått en överenskommelse.

Annons

– Vi ville ha mer med tanke på den osäkra ränteutvecklingen, behovet av underhåll och att vi haft många oförutsedda utgifter. Nu måste vi skära en del i underhållet, men vi får ändå så mycket att vi kan satsa på en del förebyggande åtgärder som kan spara pengar på sikt, säger hon.

Då tänker hon främst på spolning av va-stammar, eftersom Nynäshamnsbostäder i fjol hade 103 vattenskador. Skador som kostade några miljoner.

Annons
Läs ocksåHyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidragUtsnitt av tre översta våningarna på ett hus sett snett nedifrån. träfasad och balkonger åt vänster, gaveln i grått material åt höger. Blå himmel med ett litet moln i bakgrunden. Hyresgäster i tre hus i Rickomberga riskerade kraftiga hyreshöjningar på grund av en rättstvist runt om fastighetsägaren hade rätt till statligt investeringsstöd.

– Vi hade oerhört många vattenskador för ett bolag i vår storlek. De flesta gällde översvämningar, sedan det blivit stopp i rören. I en del fall handlade det om läckage från disk- eller tvättmaskiner, där inkopplingarna inte alltid gjorts på rätt sätt, säger Chris Österlund.

Läs också Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.