HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara efter strandning i Borås

Borås Hyrorna hos AB Bostäder i Borås höjs i genomsnitt med 0,71 procent. Några får ingen höjning alls. Det har parterna enats om efter vinterns strandning.

Före jul valde AB Bostäder att stranda årets hyresförhandlingar. Bolaget ansåg sig behöva höja hyran med 2 procent. Hyresgästföreningen menade att 0,5 procent var en rimlig höjning.

Nu har de centrala parterna, Hyresgästföreningens riksförbund och SABO, enats genom Hyresmarknadskommittén. De lokala parterna har beslutat att differentiera höjningen inom beståndet. Det betyder att Ringargatan, Tunnlandsgatan 13 och Tunnlandsgatan 15 inte får någon höjning alls, medan övrig får 0,77 procents höjning. För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter med en hyra på 5 121 kronor i månaden blir höjningen 39 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

– Det är alltid tråkigt när vi inte kan komma överens lokalt. Positivt är ändå att den nu beslutade höjningen ger AB Bostäder goda förutsättningar att möta ett ökat kostnadstryck och samtidigt klara av sina åtaganden, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Höjningen gäller retroaktivt från 1 januari.

Annons
Läs också Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.