Annons

Inte fel av Uppsalahem låsa portar

Tobo Uppsalahem beslöt att låsa portarna i ett bostadsområde för obehöriga. Det uppskattades inte av en hyresgäst, som vände sig till hyresnämnden för att få rätt.

I våras drabbades bostadsområdet Lasseby i Uppsala av en del inbrott. Med anledning av detta höll Uppsalahem i ett bostadsmöte för sina hyresgäster på Birkagatan. Där kom man gemensamt fram till att det bästa vore om portarna låses för obehöriga. Tidigare var portarna olåsta från tidig morgon till sen kväll och vem som helst kunde komma in.

Uppsalahems plan är att införa ett låssystem med portkod, men tills vidare är det lägenhetsnyckel som gäller för att komma in i porten. Hyresgästerna kommer då inte längre in i grannarnas trappuppgångar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men åtminstone en hyresgäst höll inte med om att det var en bra lösning. I stället vände han sig till hyresnämnden och ville att domstolen i ett beslut om åtgärdsföreläggande skulle tvinga Uppsalahem att låsa upp portarna.

Annons

Bland annat ifrågasätter han hur räddningspersonal ska kunna ta sig in om de inte har nyckel.

Hyresnämnden avslår hyresgästens ansökan om åtgärdsföreläggande. Nämnden tycker inte att Uppsalahem på något sätt har agerat i strid mot hyreslagen.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Uppsalahem förklarade under sammanträdet i nämnden att räddningstjänsten och PostNord kommer in med nyckel som finns i en nyckeltub i fastigheten eller med egen nyckel.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.