HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Jessica i Hyresgästföreningen vill hjälpa till i coronatider

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Rasta hunden, köpa mat eller få ett annat ärende uträttat när myndigheterna säger stopp för riskgrupper att gå ut. Då finns Jessica Qvist i Uddevalla där och erbjuder hjälp. "Behöver några av våra medlemmar hjälp så ställer jag gärna upp", säger hon.
Foto: Privat
Jessica Qvist vill att Hyresgästföreningens medlemmar ska hjälpa varandra. Hon erbjuder sig att hjälpa till med allt från hundrastning till att handla och gå ärenden.

I ett inlägg på Facebook skriver Jessica Qvist, förtroendevald föreningsordförande i BohusVäner-Dal, att hon gärna hjälper äldre, riskutsatta, medlemmar med saker de inte kan göra. Och hon uppmanar andra medlemmar i hyresgästföreningen att göra det samma.

Det var när beskedet kom om att stoppa alla hyresgästföreningens aktiviteter och möten som Jessica kom på idén.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

– När det inte är några andra aktiviteter så får man ju tid över. Och då tänkte jag att man kan göra något nyttigt med den tiden. Vi har ju en hel del medlemmar i Hyresgästföreningen som är i riskgruppen, som är äldre och inte ska ut och möta människor. Då kan vi hjälpa till, säger Jessica.

Hon jobbar själv i vården och förstår att det är många som behöver hjälp.

Jessica är bor i Uddevalla. Nu ska hon kontakta andra medlemmar i andra föreningar och orter, för att få fler att hjälpa till. Och få hjälp att sprida erbjudandet till medlemmar som vill ha hjälp, med allt från hundrastning till inköp.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Kan det inte bli problem med betalning, om ni ska gå och handla?

– Det löser sig säkert. De som kan swisha kan göra det, eller hänga ut pengar på handtaget när vi kommer. Vi lämnar över varorna vid dörren så vi inte behöver träffas, säger Jessica.

Att det är många äldre som inte inser allvaret med smittspridningen är ett problem, menar Jessica. Men hon hoppas att erbjudandet om hjälp också ska ge det med sig att fler förstår.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Många tycker att det inte är så farligt att ge sig ut och handla, men det är ju precis det som de äldre ska låta bli. Det här kanske blir en tankeväckare för dem.

Den som vill ha hjälp eller den hyresgäst som vill hjälpa till kan meddela sig till Jessica Qvist på telefon 076 6121 084, eller andra styrelsemedlemmar i den förening man är medlem i.

Och just nu är det ett intensivt arbete inom Hyresgästföreningen för att hjälpa till.

Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg tar också emot förslag på hur man ska kunna hjälpa sina medlemmar.  Boendeenheten i regionen utreder om det finns önskemål om och behov av stöd för att underlätta nya arbetssätt och kanske fler samarbeten med andra organisationer. Den som har idéer och önskar hjälp för att utveckla dem kan kontakta Magnus Elsing via epost till magnus.elsing@hyresgastforeningen.se.

Magnus Elsing berättar att Hyresgästföreningen tittar på vad man kan göra för att hjälpa till i coronatider, inköp, barnaktiviteter eller liknande. (Arkivbild)

Magnus Elsing skriver på Facebooksidan Aktiva i hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg : ”Bland annat tittar vi just vi på om vi kan hjälpa till att stödja de som självisolerar sig, exempelvis genom inköp.Vi utreder också om Hyresgästföreningen kan ha en roll kring barnverksamhet för daglediga. Givetvis är det viktigt att all verksamhet bedrivs i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer.”

 

Corona i Hyressverige
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.