Annons

Kassörer misstänks ha förskingrat 175 000

Stockholm Totalt 175 480 kronor. Så mycket misstänks fyra förtroendevalda kassörer inom Hyresgästföreningen region Stockholm ha förskingrat. ”Helt oacceptabelt”, säger Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen i regionen.

Hem & Hyra har begärt ut alla polisanmälningar som Hyresgästföreningen region Stockholm har gjort under 2016. Bland anmälningarna så finns fyra stycken anmälningar där kassörer har gjort inköp och uttag utan att kunna redovisa med kvitton vad de köpt för pengarna.

Summorna varierar mellan 22 000 och 85 000 kronor. I en av anmälningarna står det att personen som misstänks ha förskingrat 85 000 kronor har lovat att betala tillbaka pengarna. Men när personen inte följde avbetalningsplanen, trots att det återstod 62 000 kronor på skulden, gjordes en polisanmälan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kassörerna misstänks ha förskingrat pengarna mellan åren 2010 och 2016. I något fall har den misstänkta förskingringen pågått i några månader i ett annat fall har det pågått under sex år.

Annons

Simon Safari, ordförande region Stockholm, hur ser du på att fyra förtroendevalda misstänks ha förskingrat 175 000 kronor?
– Ett enda fall av förskingring är för mycket, fyra fall är helt oacceptabelt, säger Simon Safari.

Han säger att rutinerna kring hanteringen av misstänkt ekonomisk brottslighet ändrades när han tillträdde som ordförande 2015. Därefter så ska alla ärenden om ekonomisk brottslighet polisanmälas, oavsett hur stor summan är. En av kassörerna har erkänt och lämnat sitt uppdrag medan övriga är avstängda under tiden utredningen pågår.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Vi måste vara stenhårda när det gäller förskingring för vår trovärdighet skull. En enda krona av medlemmarnas pengar som försvinner är för mycket, säger han.

Annons

 

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.