Annons

Kents värd på svarta listan

Vara ​Kent Kviborn tröttnade på sin värd som struntade i att fixa uppenbara fel. Han bestämde sig för att agera. Två år och en fällning i hyresnämnden senare har åtminstone något börjat hända.

​I stället för fog är det tomma spår mellan några av klinkerplattorna i Kent Kviborns hall. Han tänker knappt på det: så såg det ut redan när han flyttade in.
Kent irriterar sig mer över andra brister; en trasig kompressor, en vattenläcka i taket, fukt i badrummet… När han fick mögel i ett par skor märkte han att ett rör i klädkammaren läckte.

Värden visade omöjlig att nå. Då bestämde sig Kent för att kontakta Hyresgästföreningen.
– Jag gillar inte att klaga, men är något fel så måste man ju! Betalar man ska lägenheten vara funktionsduglig, även om hyran är låg.
Hyresgästföreningen drev fallet till hyresnämnden i Jönköping, som gav Kent rätt. Senast den 31 augusti skulle fogarna och det läckande röret vara åtgärdat, vid vite om
 10 000 kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hem & Hyra hälsar på 1 september. Till Kents förvåning har det läckande röret bytts ut och en hantverkare har tittat på golvet. Värden har dessutom ringt och lovat att allt ska åtgärdas.
Kent vågar inte riktigt tro på det.
– Jag hoppas att är det på gång nu. Om inget hänt inom några veckor går jag vidare.

Hem & Hyra har förgäves försökt nå hyresvärden.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.