Annons

Kents värd på svarta listan

Vara ​Kent Kviborn tröttnade på sin värd som struntade i att fixa uppenbara fel. Han bestämde sig för att agera. Två år och en fällning i hyresnämnden senare har åtminstone något börjat hända.

​I stället för fog är det tomma spår mellan några av klinkerplattorna i Kent Kviborns hall. Han tänker knappt på det: så såg det ut redan när han flyttade in.
Kent irriterar sig mer över andra brister; en trasig kompressor, en vattenläcka i taket, fukt i badrummet… När han fick mögel i ett par skor märkte han att ett rör i klädkammaren läckte.

Värden visade omöjlig att nå. Då bestämde sig Kent för att kontakta Hyresgästföreningen.
– Jag gillar inte att klaga, men är något fel så måste man ju! Betalar man ska lägenheten vara funktionsduglig, även om hyran är låg.
Hyresgästföreningen drev fallet till hyresnämnden i Jönköping, som gav Kent rätt. Senast den 31 augusti skulle fogarna och det läckande röret vara åtgärdat, vid vite om
 10 000 kronor.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hem & Hyra hälsar på 1 september. Till Kents förvåning har det läckande röret bytts ut och en hantverkare har tittat på golvet. Värden har dessutom ringt och lovat att allt ska åtgärdas.
Kent vågar inte riktigt tro på det.
– Jag hoppas att är det på gång nu. Om inget hänt inom några veckor går jag vidare.

Hem & Hyra har förgäves försökt nå hyresvärden.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.