Annons

Klart med hyreshöjning för Karlshamnsbostäder

Karlshamn Hyresgästföreningen och Karlshamnsbostäder har förhandlat klart om nästa års hyror. Vid årsskiftet höjs hyran med 0,8 procent. Det hela är en tvåårsuppgörelse som innebär att hyran höjs 0,95 procent år 2019.

För en hyresgäst som bor i en tvåa på 63 kvadratmeter innebär månadshöjningen 35 kronor för nästa år och 45 kronor för år 2019.

– Vi tycker nog att höjningen under dessa två år blir måttlig. Och varenda krona går tillbaka till våra kunder i form av service och underhåll, säger Stefan Nilsson, vd för Karlshamnsbostäder i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även David Broo, Hyresgästföreningens förhandlare, är nöjd med avtalet.

Annons

– Det känns bra att Karlshamnsbostäder har agerat återhållsamt och ansvarsfullt. Vi har en mycket god dialog och ser gärna att hyresgästernas inflytande över hyror och övriga hyresvillkor kan utvecklas ännu mera framöver genom exempelvis hyressättning och boinflytande, säger David Broo i ett pressmeddelande.

En av anledningarna till att det blev ett avtal på två år beror på att Karlshamnsbostäder vill se över sina hyror.

Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

– Vi är väldigt nöjda med att det blev ett tvåårsavtal, säger Stefan Nilsson. Det ger oss gott om tid att hitta nya vägar för framtidens förhandlingssystem. De två huvudspår som är aktuella är antingen att genomföra en total bruksvärdering eller att tillsammans med Hyresgästföreningen förhandla fram en lokal modell för en systematisk hyressättning.

Annons

Läs mer om Stefan Nilssons kritik kring hyran här

Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.