Annons

Klart med hyreshöjning för Karlshamnsbostäder

Karlshamn Hyresgästföreningen och Karlshamnsbostäder har förhandlat klart om nästa års hyror. Vid årsskiftet höjs hyran med 0,8 procent. Det hela är en tvåårsuppgörelse som innebär att hyran höjs 0,95 procent år 2019.

För en hyresgäst som bor i en tvåa på 63 kvadratmeter innebär månadshöjningen 35 kronor för nästa år och 45 kronor för år 2019.

– Vi tycker nog att höjningen under dessa två år blir måttlig. Och varenda krona går tillbaka till våra kunder i form av service och underhåll, säger Stefan Nilsson, vd för Karlshamnsbostäder i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även David Broo, Hyresgästföreningens förhandlare, är nöjd med avtalet.

Annons

– Det känns bra att Karlshamnsbostäder har agerat återhållsamt och ansvarsfullt. Vi har en mycket god dialog och ser gärna att hyresgästernas inflytande över hyror och övriga hyresvillkor kan utvecklas ännu mera framöver genom exempelvis hyressättning och boinflytande, säger David Broo i ett pressmeddelande.

En av anledningarna till att det blev ett avtal på två år beror på att Karlshamnsbostäder vill se över sina hyror.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

– Vi är väldigt nöjda med att det blev ett tvåårsavtal, säger Stefan Nilsson. Det ger oss gott om tid att hitta nya vägar för framtidens förhandlingssystem. De två huvudspår som är aktuella är antingen att genomföra en total bruksvärdering eller att tillsammans med Hyresgästföreningen förhandla fram en lokal modell för en systematisk hyressättning.

Annons

Läs mer om Stefan Nilssons kritik kring hyran här

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.