Annons

Knivstabostäder höjer med 2,3 procent

Knivsta Höstens hyresförhandlingar resulterade i en höjning på 2,3 procent för hyresgästerna hos kommunala Knivstabostäder.

Den 1 januari höjdes hyrorna för Knivstabostäders runt 500 hushåll med 2,3 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Stora delar av hyran består av sådant som inte går att påverka i hyresförhandlingarna. Ökningarna av taxorna för värme och vatten påverkar hyran mycket, säger Per Claesson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i samma pressmeddelande.

Annons

Andra faktorer som påverkar nivån på hyreshöjningen är en omorganisering inom Knivstabostäder som kostat pengar, samt förlorade hyresintäkter för lokaler som stått tomma.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.