Annons

Knivstabostäder höjer med 2,3 procent

Knivsta Höstens hyresförhandlingar resulterade i en höjning på 2,3 procent för hyresgästerna hos kommunala Knivstabostäder.

Den 1 januari höjdes hyrorna för Knivstabostäders runt 500 hushåll med 2,3 procent.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Stora delar av hyran består av sådant som inte går att påverka i hyresförhandlingarna. Ökningarna av taxorna för värme och vatten påverkar hyran mycket, säger Per Claesson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i samma pressmeddelande.

Annons

Andra faktorer som påverkar nivån på hyreshöjningen är en omorganisering inom Knivstabostäder som kostat pengar, samt förlorade hyresintäkter för lokaler som stått tomma.

Annons
Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.
Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.