Annons

Mustafa får 50 procents hyreshöjning.

Stockholm Miljonprogrammets lägenheter i Tensta behöver renoveras. För Mustafa Karaers del kan det innebära att han och hans familj måste flytta. De har inte råd med nya hyran. Han är nu en av många som överklagar till hyresnämnden.

Mustafa Karaer skrev på och godkände att hyresvärden Fabege fick genomföra en välbehövlig renovering av hans lägenhet.

– Jag förstod ju att det skulle bli omfattande. De har ju inte gjort något åt lägenheten på 20 år. Jag har målat, tapetserat och spikat allting själv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag är det mesta renoverat i lägenheten. Mustafa tycker att det är okej, men inte mer.

Annons

– Hade hyran höjts i nivå med vad som har gjorts hade det varit okej, men för oss har hyran höjts från 5 800 kronor till drygt 7 000. Och om något år kommer hyran att vara 8 650 kronor.

– Det är inte klokt, hur ska vi ha råd med det. Jag fick ingen som helst information om att det skulle handla om de här hyresnivåerna, säger Mustafa som nu har överklagat hyreshöjningarna till hyresnämnden.

Läs ocksåIngrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryckIngrid Pineiro i röd tröja tar emot flera gäster i trappuppgången utanför sin ytterdörr. EU-projektet Net Zero Cities besökte Gottsunda.

Roger Borneroth är oberoende konsult och får inte uttala sig om specifika lägenheter. Han har besiktat åtta nyrenoverade lägenheter. Familjen Karaers är en av dem.

Annons

– Rent generellt handlar det om lägsta kvalitet på snickerier och spisar. Det finns också en hel del småskavanker här och var och de verkar också ha haft väldigt lite färg i målarpytsarna.

Läs också Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Johan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat sanera Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.