Annons

Mycket på gång för hyresgäster i Fagersta

Fagersta Hallå där... projektledare Carola Wennmyr, vad händer med projektet Världens bästa hyresgäster?
Carola Wennmyr, projektledare för Världens bästa hyresgäster i Fagersta.

För ett år sedan startade projektet Världens bästa hyresgäster i Fagersta med målet att hyresgäster ska trivas, vilja engagera sig i sitt bostadsområde och känna till sina rättigheter. Projektet är finansierat av länsstyrelsen i Västmanland och drivs av Fagersta kommun tillsammans med Hyresgästföreningen.

Vad händer i vår?

– Det händer massa grejer!  Fritidsbanken startar upp här i Fagersta, där man kan låna fritidsutrustning gratis. Där ska jag vara med och hjälpa till. Jag håller även i boskolor, och ska anordna en utställning på biblioteket om rättigheter och skyldigheter i boendet. Jag samarbetar med idrottsutbildarna Sisu för att få ut idrottsföreningar i bostadsområdena och ska samarbeta med Norrby teater om en sommarfestival. Vi ska försöka starta upp lokala hyresgästföreningar för det finns inga i Fagersta, och anordna bostadsmöten och gårdsfester i två områden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad får ni för respons från hyresgästerna?

– De tycker det är bra, positivt och att det behövs. De säger att det är roligt att det äntligen händer saker i Fagersta. Boskolorna är också väldigt uppskattade.

Projektet Världens bästa hyresgäster pågår året ut.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.