HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny ordförande i Östersundshem

Östersund Mattias Lööv, 47, har i dag utsetts till ny opolitisk ordförande i Östersundshem. Hans erfarenheter av fastighetsbranschen och ett flertal styrelseuppdrag i bland annat Swedbank och Byggelit ses som en stor fördel inför uppdraget.

Mattias Lööv är i dag koncernchef för en av Östersunds större arbetsgivare, H1 Communication AB.

Han är 47 år gammal, bosatt i villa på Frösön och har tidigare erfarenhet som fastighetsägare och uppdrag som styrelseordförande i ett 30-tal olika företagsstyrelser. Bland annat i Swedbank Jämtland-Härjedalen, Byggelit, MeraSkog, Reacer och Z-invest.

Läs ocksåNorrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa

– I dag valde Kommunfullmäktige in Mattias Lööv till ny styrelseordförande. Den nya styrelsen tillsätts formellt vid en extra bolagsstämma efter årsskiftet, säger Pär Jönsson, kommunalråd (M) i Östersund till Hem & Hyra.

Med tidigare vd:s förehavanden i åtanke, ser ni någon risk för att en jävsituation kan uppstå mellan uppdraget och hans eget företag, Torjald AB, vars verksamhet är förvärv, förvaltning och försäljning av fastigheter? Han har dessutom ett engagemang i 12 andra bolag, en del av dem är byggbolag.
– Att Mattias Lööv har erfarenhet från fastighetsbranschen är självklart en stor fördel. Mattias har i dag inget aktivt engagemang i fastigheter i Östersunds kommun inom bostäder. Det bolag ni refererar till har visserligen fastighetsförvaltning i sin bolagsordning, men är ett förmögenhetsförvaltande bolag utan aktiva fastighetsinnehav i Östersund, skriver Pär Jönsson i ett mailsvar till Hem & Hyra.

– OM det mot förmodan skulle uppstå jävsituationer är jag övertygad att Mattias Lööv har ett så gott omdöme att han då ej deltar i dessa ärenden, tillägger han.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

I ett pressmeddelande, som skickades ut redan i fredags innan beslutet formellt klubbades i KF, kommenterar Mattias Lööv själv uppdraget:

– Att nu skapa lugn och ro, anställa en ny verkställande direktör samt upprätta förtroendet för Östersundshem är den nya styrelsens första uppgifter.

Så här ser Östersundshems styrelse ut i sin helhet:
Mattias Lööv, ordförande, opolitisk
Åke Ljusberg (C)
Eva Nässén (C)
Joackim Ekroth, (M), 1:e vice ordförande
Pär Fredriksson (M),
Björn Sandal (S), 2:e vice ordförande
Jessica Wånggren Amarouche (S)
Nisse Sandqvist (V).
Ersättare är Linda Sjöstedt (M) och Jan Högberg (S)

Läs ocksåProtesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter
Läs också Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam Hyresgäster i Göteborg slapp betala vakter i kollektivtrafiken – nu tas domen om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.