HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya Byns vd om nya Krylbo

Avesta Nya Byn, f d, Rivella, är redan igång med att byta fönster och byta termostater i sina lägenheter. Vd Christian Kirkman-Möller sprudlar av entusiasm när Hem & Hyra når honom.

Hur känns det nu, Christian Kirkman-Möller, när tvångsförvaltningen av era lägenheter i Krylbo och Karlbo har hävts?
– Det känns oerhört bra! Vi är redan igång med renoveringar av kontoret och den lokal Gamla Byn använde när de arbetade här. Och vår personal söker upp hyresgästerna och åtgärdar små och stora problem i lägenheterna.

Många hyresgäster har klagat på att värmen inte fungerar och att de inte vågat öppna fönstren eftersom de varit i så dåligt skick.
– Vi har börjat med det också; vi byter fönster och termostater och fixar el och vatten. Nu har vi äntligen möjlighet att hjälpa hyresgästerna och de är mycket tacksamma. Allt är fantastiskt positivt!

Läs ocksåVägrade betala hyreshöjning - tvingas flytta

Trodde du att hyresnämnden skulle häva tvångsförvaltningen och låta er sköta de lägenheter ni köpt?
– Vi är ett av Skandinaviens bästa fastighetsföretag och om inte vi skulle kunna sköta lägenheterna, vilka skulle då kunna göra det, Deutsche Bank!? Den linjen gick hyresnämnden på när de tog sitt beslut och det känns som sagt oerhört bra.

Ni tog namnet Nya Byn AB direkt efter hyresnämndens beslut, är namnvalet ett sätt att skoja med det kommunala bolaget Gamla Byn?
– Nej, det är absolut inget skoj! Vi har den största respekt för dem, vi vill bara signalera att vi vill göra ett nytt Krylbo. Vi vlle har ett positivt namn och att det skulle vara ett bevis på vårt commitment inför framtiden, Krylbo ska vara en plats man flyttar till och inte ifrån.

Det har talats om att era tomma lägenheter kommer att bli flyktingbostäder. Är det så ni tänket när ni köpte lägenheterna?
– Inget är klart med flyktingarna. Vi ska ta vårt ansvar men vi gör det inte för att få snabba intäkter. Vi vill att det ska vara samma sammansättning bland hyresgästerna här som i övriga delar av kommunen. Vi vill fylla på lägenheterna med bra folk som visar respekt och vi vill göra något märkbart, något mer än bara ge husrum, värme och vatten till våra hyresgäster.

Läs ocksåFamilj uppsagd efter infekterat bullerbråk
Läs också Hyrestvisten i Köping är löst Skyldig hyresvärden 90 000 kronor - riskerar kontraktet Hyresnämnden sa nej till Birgittas bostadsbyte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.