HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya förtroendevalda i regionstyrelsen

Blekinge Två nya ledamöter och en ny ordförande i valberedningen. Det blev resultatet av årets fullmäktigemöte i Alvesta.
Fullmäktige på Hotell Rådmannen i Alvesta.

I lördags höll Hyresgästföreningen Sydost det årliga fullmäktigemötet på Hotell Rådmannen i Alvesta. Närvarande var 86 av 116 röstberättigade och 82 ombud från föreningens 6 län: Kronoberg, Jönköping, Kalmar, Blekinge, Östergötland och Gotland.

Ordförande Björn Johansson inledde med att gå igenom verksamhetsberättelsen för 2016.

Läs ocksåEn sjungande regionordförande med stort hundintresse

– Ett bra år och det kanske mest glädjande är att vi blivit med styrelser i ännu fler kommuner, säger han och syftar på Alvesta, Mönsterås, Gotland, Mjölby och Nässjö-Aneby.

Årsmötet klubbade igenom föregående års verksamhetsberättelse och årsredovisning, som befäster föreningens nu mycket goda finansiella ställningen. Arvoden till regionstyrelsens ledamöter kvarstår på samma nivå som tidigare. En indexuppräkning sker dock för ordinarie revisorer. Medlemsavgiften lämnas oförändrad. Mötesdeltagaren framförde många och engagerade synpunkter hela mötet igenom. En av dem var kritik mot avskaffandet av ersättare till regionstyrelsens ledamöter. En votering visade att det ändå inte blir några ersättare.

– Ett bra beslut som innebär att alla i gruppen är där på samma villkor, konstaterar Björn Johansson efter mötet.

Annons
Läs ocksåDefinitivt stopp för ombildningar i GöteborgAlina Kato är besviken över att hon inte får ombilda hyresrätten hon bor i i Tynnered till en bostadsrätt. Ylva Ljung är däremot mycket nöjd med att ombildningar nu stoppas i Haga, där hon bor.

Mötets andra votering gällde ordförande till regionens valberedning. Inger Rydbrink från Nybro var föreslagen i nyval på 2 år. Men efter en votering blev det den icke-föreslagna Ilse Bingström från Värnamo som vann fullmäktiges förtroende.

De två föreslagna nya styrelseledamöterna Inger Borg och Martin Moberg valdes in i på två år vardera. Martin Moberg sitter idag föreningsstyrelsen i Ronneby.

– Det känns roligt att kunna vara en röst för Blekinge i regionstyrelsen, säger han.

Läs ocksåVill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, vill se en fond för hyresgäster med ekonomiska problem. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) anser att man redan gör mycket för personer med ekonomiska problem.

Inger Borg sitter i styrelsen i Linköping. Som ny ledamot i regionstyrelsen ser hon fram emot att jobba med hur man tillvaratar de lokala styrelsernas förtroende och stöttar dem i implementeringen av regionbesluten.

–Jag brinner även för frågan om att bygga bra och billiga bostäder. Hyresgästföreningen är bra på det och ska fortsätta på den inslagna banan.

Annons
Inger Borg från Linköping valdes som en av två nya ledamöter.

Björn Johansson omvaldes på ytterligare två år, något han gläds åt.

– Jätteroligt, verkligen. Jag ser fram emot att jobba med bland annat Framtidsprogrammet.

Regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Sydost består nu av följande personer: Björn Johansson, ordförande. Övriga ledamöter: Susanne Filipsson, Inger Borg, Martin Moberg, Anita A-son Landegren, Åsa Andersson, Urban Jönsson samt styrelseeleven Urban Gunnarsson

Läs också Ny hyresprotest i Göteborg – Krystyna, 74: ”Hur ska jag klara mig?” Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.