HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Oavgjord röstning om andrahandsuthyrning

Nyheter Riksdagen röstade nyss oavgjort om bostadsrättsföreningar måste ge sitt tillstånd för andrahandsuthyrning. Därmed bordläggs hela frågan.

I dag var det dags för riksdagen att rösta om regeringens förslag om andrahandsuthyrning av bostadsrätter och villor. Sverigedemokraterna har gett regeringen sitt stöd förutom på en punkt: Partiet vill liksom de rödgröna att bostadsrättsföreningarna även i framtiden ska behöva ge sitt tillstånd till uthyrningen.

Men när riksdagen för en liten stund sedan röstade om frågan blev siffrorna mycket oväntat 169-169 och stort tumult uppstod. Elva av riksdagens 349 ledamöter deltog därmed inte i omröstningen.

Annons
Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Därmed bordläggs hela frågan om förändrade villkor för andrahandsuthyrning. Mer information kommer under morgondagen. 

Annons
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Efter Hem & Hyras granskning: Ministern lovar ändra lagen Andrahandsuthyrning en miljardindustri – svenskarna drog in 2,6 miljarder i fjol Svårt för Skatteverket att kolla fusket: "Överhyrorna ser vi inte"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.