Annons

Oavgjord röstning om andrahandsuthyrning

Nyheter Riksdagen röstade nyss oavgjort om bostadsrättsföreningar måste ge sitt tillstånd för andrahandsuthyrning. Därmed bordläggs hela frågan.

I dag var det dags för riksdagen att rösta om regeringens förslag om andrahandsuthyrning av bostadsrätter och villor. Sverigedemokraterna har gett regeringen sitt stöd förutom på en punkt: Partiet vill liksom de rödgröna att bostadsrättsföreningarna även i framtiden ska behöva ge sitt tillstånd till uthyrningen.

Men när riksdagen för en liten stund sedan röstade om frågan blev siffrorna mycket oväntat 169-169 och stort tumult uppstod. Elva av riksdagens 349 ledamöter deltog därmed inte i omröstningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därmed bordläggs hela frågan om förändrade villkor för andrahandsuthyrning. Mer information kommer under morgondagen. 

Annons
Läs också Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.