Annons

Ökad närvaro för att stävja stök

Luleå Med den mörka årstiden kommer mer ljusskygg verksamhet fram. För att motverka det satsar Lulebo på att synas mer.
Foto: Pixabay

Bilinbrott, skadegörelse och bränsleslangning är brott som ökar under årets mörka tid. Det har kommunala Lulebo tagit fasta på och har ökat sin närvaro på kvällar och nätter, inte minst i garage och på parkeringsplatser.
– Tyvärr har en del bilägare med bilar i några av våra parkeringshus drabbats av inbrott på sistone. Det är givetvis beklagansvärt och vi tar det på största allvar. Med anledning av det har vi satt in extra rondering i vissa parkeringshus, säger Lulebos fastighetschef Carl-Axel Sundbaum.
Senast var det i stadsdelen Bergnäset det var extra stökigt. Men den ökade närvaron brukar, konstaterar bolaget, snabbt ge resultat, då de som ligger bakom brott och stök snabbare kan identifieras.
Lulebo poängterar att det är viktigt att inte lämna kvar ägodelar i bilen. Och om någon ser något misstänkt bör polisen kontaktas.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.