HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Olycka trolig orsak bakom hyresbrand

Norrköping Hyreshusbranden i Norrköping i helgen orsakades troligen av en olyckshändelse. "Det mesta tyder på en torrkokning", säger Ulf Hannell, förvaltare på Rikshem.

Det var i lördags som en brand bröt ut i ett hyreshus på Mamregatan i stadsdelen Hageby i Norrköping. Branden startade vid lunchtid i en lägenhet på tredje våningen och hyresgästerna i de 36 lägenheterna fick evakueras. En person fick föras till sjukhus för lindrigare skador, men i övrigt blev ingen allvarligt skadad i händelsen. Även fastigheten verkar ha klarat sig förhållandevis bra.

– Vi måste få dit ett nytt tak på huset, de tre lägenheterna längst upp där branden började är svårast skadade. De övriga lägenheterna har klarat sig bra men behöver saneras från brandlukt och få nya dörrar efter att räddningstjänsten brutit upp dem, berättar Ulf Hannell på Rikshem som äger fastigheten.

Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

Saneringsarbetet påbörjades redan i går och så fort byggnadsinspektionen är klar kommer arbetet börja med ett nytt tak. Vad som orsakat branden är inte klarlagt ännu, men enligt den information som fastighetsägaren har fått så verkar ingen pyroman ha varit i farten.

– Det mesta tyder på en torrkokning, det känns skönt att veta att det är en olyckshändelse som ligger bakom och inte någon anlagd brand, säger Ulf Hannell.

Annons

Men polisens utredning av vad som orsakat branden är inte klar.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

– Våra tekniker har inte kunnat göra en undersökning av brandplatsen ännu på grund av rasrisken och att det fortfarande är varm på platsen, säger Erik Thulin, pressinformatör på Polisen i Östergötland.

När huset kan bli klart för återflyttning är ännu för tidigt att säga. Under tiden får hyresgästerna ordna boende på annat håll.

Annons

– De som behöver bostad kan få det via sin hemförsäkring. De som saknar hemförsäkring får vi och kommunen hjälpa till att ordna bostad åt, säger Ulf Hannell.

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning
Läs också Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.