Annons

Olycka trolig orsak bakom hyresbrand

Norrköping Hyreshusbranden i Norrköping i helgen orsakades troligen av en olyckshändelse. "Det mesta tyder på en torrkokning", säger Ulf Hannell, förvaltare på Rikshem.

Det var i lördags som en brand bröt ut i ett hyreshus på Mamregatan i stadsdelen Hageby i Norrköping. Branden startade vid lunchtid i en lägenhet på tredje våningen och hyresgästerna i de 36 lägenheterna fick evakueras. En person fick föras till sjukhus för lindrigare skador, men i övrigt blev ingen allvarligt skadad i händelsen. Även fastigheten verkar ha klarat sig förhållandevis bra.

– Vi måste få dit ett nytt tak på huset, de tre lägenheterna längst upp där branden började är svårast skadade. De övriga lägenheterna har klarat sig bra men behöver saneras från brandlukt och få nya dörrar efter att räddningstjänsten brutit upp dem, berättar Ulf Hannell på Rikshem som äger fastigheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Saneringsarbetet påbörjades redan i går och så fort byggnadsinspektionen är klar kommer arbetet börja med ett nytt tak. Vad som orsakat branden är inte klarlagt ännu, men enligt den information som fastighetsägaren har fått så verkar ingen pyroman ha varit i farten.

– Det mesta tyder på en torrkokning, det känns skönt att veta att det är en olyckshändelse som ligger bakom och inte någon anlagd brand, säger Ulf Hannell.

Annons

Men polisens utredning av vad som orsakat branden är inte klar.

Läs ocksåRikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdelEn delad bild där en del föreställer Rikshems logotyp, en del en betalningsavi med summan 102577 kronor, en del en hand som håller en tänd cigarett.

– Våra tekniker har inte kunnat göra en undersökning av brandplatsen ännu på grund av rasrisken och att det fortfarande är varm på platsen, säger Erik Thulin, pressinformatör på Polisen i Östergötland.

När huset kan bli klart för återflyttning är ännu för tidigt att säga. Under tiden får hyresgästerna ordna boende på annat håll.

Annons

– De som behöver bostad kan få det via sin hemförsäkring. De som saknar hemförsäkring får vi och kommunen hjälpa till att ordna bostad åt, säger Ulf Hannell.

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.
Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.