Annons

Ombyggnation tema för möte

Uppsala Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som hyresgäst när bostadsbolaget ska rusta och bygga om? De frågorna kan man få svar på när Hyresgästföreningen ordnar möte i kväll.

Ett 30-tal hyresgäster har anmält sig till mötet som äger rum på Hyresgästföreningens kontor i Uppsala under torsdagskvällen.

 – Alla som vill är välkomna, oavsett var man bor och om man är mitt uppe i en ombyggnation eller inte. Men man måste anmäla sig först, säger förhandlaren Helena Åhlberg som tillsammans med sin kollega Lena Jansson Nordin håller i mötet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Uppsala är flera ombyggnationer planerade framöver, bland annat är Uppsalahem på gång med en omvandling av Eriksberg och Stena Fastigheter bygger om en fastighet på Bäverns gränd, troligtvis under nästa år. 

Annons

– Många hyresgäster är oroliga – på det här sättet har de information när det väl är dags. Då kan de också informera sina grannar, säger Helena Åhlberg.

På mötet informeras hyresgästerna om sina rättigheter och skyldigheter, hur man som hyresgäst kan påverka, fastighetsägarens skyldigheter och vilken roll Hyresgästföreningens har i samband med ombyggnationer.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Ett nytt möte för hyresgäster på samma tema är planerat till april.

Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.