HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ombyggnation tema för möte

Uppsala Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som hyresgäst när bostadsbolaget ska rusta och bygga om? De frågorna kan man få svar på när Hyresgästföreningen ordnar möte i kväll.

Ett 30-tal hyresgäster har anmält sig till mötet som äger rum på Hyresgästföreningens kontor i Uppsala under torsdagskvällen.

 – Alla som vill är välkomna, oavsett var man bor och om man är mitt uppe i en ombyggnation eller inte. Men man måste anmäla sig först, säger förhandlaren Helena Åhlberg som tillsammans med sin kollega Lena Jansson Nordin håller i mötet.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

I Uppsala är flera ombyggnationer planerade framöver, bland annat är Uppsalahem på gång med en omvandling av Eriksberg och Stena Fastigheter bygger om en fastighet på Bäverns gränd, troligtvis under nästa år. 

– Många hyresgäster är oroliga – på det här sättet har de information när det väl är dags. Då kan de också informera sina grannar, säger Helena Åhlberg.

På mötet informeras hyresgästerna om sina rättigheter och skyldigheter, hur man som hyresgäst kan påverka, fastighetsägarens skyldigheter och vilken roll Hyresgästföreningens har i samband med ombyggnationer.

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.

Ett nytt möte för hyresgäster på samma tema är planerat till april.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.