Annons

Önskar Rivella lycka till

Avesta Igår hävdes tvångsförvaltningen av Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo. Hyresgästföreningens jurist önskar dem lycka till.

Hyresnämnden har alltså gjort bedömningen att Waterhouse, Rivellas nya ägare, klarar att förvalta de 700 lägenheterna. De har betalat skulder och vill bygga upp en ny förvaltning på plats i Krylbo.

– Jag hoppas att de har för avsikt att lägga in pengar nu, investera och göra det bra för hyresgästerna, säger Marie Hammerin-Söderström, regionjurist på Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Marie Hammerin-Söderström har skrivit brev till medlemmarna om vad som hänt och vad som nu gäller. Inom ett par veckor kommer förhandlare och verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen också att kalla till ett bostadsmöte.

– Vi kommer att ha litet tätare koll och skicka ut enkäter med jämna mellanrum. Och jag uppmanar alla att höra av sig till oss om det inte fungerar som det ska, säger Marie Hammerin-Söderström.

Annons

Hon understryker också att de som i dag äger Rivella inte de samma som ägde fastigheterna när tvångsförvaltningen började gälla i slutet av juni. 

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Det är bara att önska dem och hyresgästerna lycka till i framtiden. Men fungerar det inte så kommer vi att komma tillbaka! säger Marie Hammerin-Söderström.

Hem & Hyra har inte lyckats nå företrädare för Waterhouse men Rivellas vd Christian Kirkman-Möller sa igår till Avesta Tidning:

Annons

–  Det är en mycket kompetent hyresnämnd som har tagit en precis och väl avvägd dom. Nu är det viktigt att hyresgästerna får lugn och ro. De har haft en orolig situation i flera år.

Läs ocksåGräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa detEn vildvuxen gräsmatta
Läs också Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.