Annons

Pensionärer i Bålsta slipper hyreshöjning

Håbo ​Pensionärerna på äldreboendet Pomona i Bålsta kan pusta ut. De slipper den planerade hyreshöjningen på 400 kronor nästa år, skriver Enköpings-Posten.

​De boende på Pomona har protesterat kraftigt mot kommunens planer på att successivt höja hyran med 25 procent under de närmaste tre åren. Och nu har de vunnit en delseger. Politikerna i Håbos kommunfullmäktige backar från beslutet att höja hyran med 400 kronor nästa år. Höjningen skulle ha varit det första steget i den planerade höjningen på totalt 1 200 kronor under tre år.

Annons
De 700 000 kronor som kommunen nu går miste om ska tas från överskjutande medel och inte från socialnämndens budget, uppger Enköpings-Posten.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024 Så blir din hyra i Kalmar län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.