Annons

Pensionärer i Bålsta slipper hyreshöjning

Håbo ​Pensionärerna på äldreboendet Pomona i Bålsta kan pusta ut. De slipper den planerade hyreshöjningen på 400 kronor nästa år, skriver Enköpings-Posten.

​De boende på Pomona har protesterat kraftigt mot kommunens planer på att successivt höja hyran med 25 procent under de närmaste tre åren. Och nu har de vunnit en delseger. Politikerna i Håbos kommunfullmäktige backar från beslutet att höja hyran med 400 kronor nästa år. Höjningen skulle ha varit det första steget i den planerade höjningen på totalt 1 200 kronor under tre år.

Annons
De 700 000 kronor som kommunen nu går miste om ska tas från överskjutande medel och inte från socialnämndens budget, uppger Enköpings-Posten.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter ett års kamp: Nu får Thure, 96, äntligen bo med sin fru igen Så kan du få hjälp i hemmet när du blir äldre – och det här kan du kräva Forskaren: ”Gamla människor blir fångna i sina lägenheter”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.