Annons

Problemhus får ny fasad

Nyheter Nu har den nya ägaren lovat miljöförvaltningen att fukten ska bort. Husets fasad på Lägervägen i Helsingborg ska bytas.

Hyresgästerna på delar av Lägervägen är hårt prövade. Husen missköttes under en längre tid och när ägaren fick riktigt stora ekonomiska bekymmer togs ansvaret ifrån honom. En så kallad syssloman tillsattes, som tog hand om hyrorna och det mest akuta underhållet.

En hyresgäst slog larm om de dåliga levnadsförhållandena till miljöförvaltningen. Lukten var dålig och det var olidligt varmt i lägenheten.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För nästan ett år sedan såldes husen och nya ägare blev Stenbocken. De fick ta över alla problem, också lägenheten med den besvärliga värmen.

Enligt miljöförvaltningen har värmesystemet setts över men problemen med enstegsfasaden är kvar. Den nya ägaren har gjort en utredning och har nu lovat att byta ut fasaden på det aktuella huset.

Annons

– De har öppnat upp på olika ställen i fasaden och på vissa håll är det fuktskador, säger miljöinspektör Robert Jakobsson-Åhl.

Läs ocksåBarnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen"Tingvallavägen Märsta

I mars nästa år är det tänkt att arbetet ska börja.

Här kan du läsa mer om vad som hänt:

Annons

Hyreshus klubbat för 110 miljoner

Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

26 grader i lägenheten trots öppna fönster

Läs också Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Om 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.