Annons

Råttförekomst kartläggs i Kiruna

Kiruna Råttor har blivit ett allt större problem i Kiruna. Hyresgäster uppmanas därför att inte ställa ut sopor i trapphusen och inte mata fåglar.
Foto: Anticimex Lennart Falk
Alltfler söker hjälp för att bli av med brunråttor.

Kirunabostäder har tillsammans med kommunen uppmärksammat bolagets hyresgäster på att råttor är allt vanligare. Hur omfattande problemet är vet man inte ännu, men med allmänhetens hjälp är förhoppningen att problemet ska kunna ringas in. Tanken är att alla som ser råttor, eller spår av råttor, ska höra av sig.

Under tiden vill inte minst Kirunabostäder att sopor bärs ut till avsedda kärl direkt och inte placeras i trapphuset eller på marken utomhus, ens för en kort stund. Fågelmatning är också något som ska undvikas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Här gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.