HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Råttförekomst kartläggs i Kiruna

Kiruna Råttor har blivit ett allt större problem i Kiruna. Hyresgäster uppmanas därför att inte ställa ut sopor i trapphusen och inte mata fåglar.
Foto: Anticimex Lennart Falk
Alltfler söker hjälp för att bli av med brunråttor.

Kirunabostäder har tillsammans med kommunen uppmärksammat bolagets hyresgäster på att råttor är allt vanligare. Hur omfattande problemet är vet man inte ännu, men med allmänhetens hjälp är förhoppningen att problemet ska kunna ringas in. Tanken är att alla som ser råttor, eller spår av råttor, ska höra av sig.

Under tiden vill inte minst Kirunabostäder att sopor bärs ut till avsedda kärl direkt och inte placeras i trapphuset eller på marken utomhus, ens för en kort stund. Fågelmatning är också något som ska undvikas.

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten
Annons
Läs också Inspektörerna som inte inväntar klagomål - "Vi vill hitta bostäderna som går under radarn" Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.