Så fixar du lekplatsen

Gävleborg ​Gävle kommun är en av många kommuner som ser över sina lekplatser, rustar vissa och lägger ned andra både av säkerhetsskäl och för att varken antalet barn eller ekonomin räcker till. Hem & Hyra ger tips om vad du som hyresgäst kan göra för dina och andras barn.

​Det spelar ingen roll om det är få eller många barn som bor i ert hyreshus. Även den enklaste lekplats med så bara en sandlåda, kan höja boendekvaliteten.


Hjälp, lekplatsen förfaller!

Ta reda på om kommunen eller bostadsbolaget äger lekplatsen. Kontakta ägaren och Hyresgästföreningen. Är det ditt bostadsbolag som inte sköter lekplatsen, kan det vara skäl nog att sänka hyran, eftersom du faktiskt betalar för skötseln av den. Kom med förslag på hur den kan bli bättre!

Hjälp, värden tänker ta bort lekplatsen på gården!
Som hyresgäst har du rätt till inflytande över ditt boende. En hyresvärd ska därför först hålla samråd. För att lekplatsen ska få tas bort, ska egentligen hälften av hyresgästerna godkänna det. Prata med grannar och samla namn. Glöm inte de äldre – har de barnbarn vill de säkert också ha lekplatsen kvar!

Hjälp, det finns ingen lekplats i vårt område!
Prata med dina grannar och gör en namnlista. Kontakta sedan hyresvärden och ta gärna hjälp av Hyresgästföreningen. Kom med konkreta förslag på hur ni vill ha lekplatsen.

Läs också Hyresgästföreningen stäms – vägrar lämna ut alla handlingar om hyran Droppen blev när två tvättmaskiner blev en: "Går inte i ett hyreshus" Kritiserad förhandlingsmodell ska utvärderas internt Så ska hyresgästernas trygghet bli en valfråga: ” Vi står vid ett vägskäl” Trots chockhöjningar: Hyresgästföreningen ska inte förhandla parkeringshyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.