HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Så många fall hade hyresjuridisk rådgivning förra året

Nyheter Antalet ärenden i Hyresgästföreningen Region norra Skånes hyresjuridiska rådgivning ökade förra året. Men antalet rådgivningar minskade.

Förra året hade regionen 2 447 ärenden vilket är en ökning med 828 stycken från 2011. Samtidigt minskade antalet rådgivningar med
1 093 från 4 500 (2011) till 3 407 förra året.
        
− Det är svårt att svara på varför det minskat totalt sett. Men ärendena har ökat i förhållande till rådgivningen. Det kan vara så att hyresgästerna fått svårare att få gehör för sina önskemål eller så kan det bero på att fler medlemmar väljer att höra av sig, säger Evalena Agertoft enhetschef för förhandling och juridik.

Den hyresjuridiska tjänsten är uppdelad i två kategorier: ärenden och rådgivning. En rådgivning innebär att medlemmens fråga besvaras direkt medan ett ärende läggs upp när Hyresgästföreningen gör ytterligare åtgärder för att lösa medlemmens problem.

Annons
Läs ocksåGrannarna satte stopp för monsterhöjningen - värden ville höja med 2000 kronor i månadenEn man i grön tröja och keps i förgrunden. I bakgrunden en kvinna som tittar ut genom ett fönster i ett rött hus.

Förra året hade Hyresgästföreningen norra Skånes 5 854 fall totalt. Jämfört med 2011 då antalet låg på 6 119 totalt. Det är en minskning med 265 stycken. Det medlemmarna främst ringer och vill ha hjälp med är frågor som rör brister i lägenheten, lägenhets skick, störningar, hyresavtal och hyresnivån.

 

Annons
Läs också Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Hyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igen Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.