HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandvikenhus hotar lägga ned

Sandviken ​Sandvikenhus har bråttom med sina planer för kvarteret Dalslänningen på Barrsätragatan i centrala Sandviken. Nu kräver man att Hyresgästföreningen säger ja till planerna annars läggs projektet ned.

Britt-Lis Bivall, förhandlare på Hyresgästföreningen i Gävle, är mycket förvånad över Sandvikenhus utspel. I ett samtal med ordföranden i Sandvikenföreningen har Sandvikenhus krävt besked senast fredag eller så läggs projektet Dalslänningen ned, säger man till Gävletidningarna.

– Inget har ändrats sedan jag sist talade med Johan Persson, ekonomichef på Sandvikenhus. Vi skulle höras av efter semestrarna, det är allt jag vet, säger Britt-Lis Bivall.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

Sandvikenhus har hittills inte visat någon budget för Dalslänningen och Hyresgästföreningens förhandlare påminde tidigare i somras om att det är bruksvärdet som avgör hyr hög hyran ska vara, inte bostadsföretagets kostnader för renoveringen.

– Vi säger inte alls nej till Dalslänningen, det är de nya hyrorna vi säger nej till. Det Sandvikenhus nu gör är utpressning, säger Britt-Lis Bivall.

Hem & Hyra har förgäves sökt företrädare på Sandvikenhus för en kommentar.

Läs ocksåVattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärdenFörra veckan stängde hyresvärden av vattnet hemma hos Cristian Muñoz, Rebecca Hådell och dottern Luna. Med bara några veckors varsel lyckades familjen snabbt hitta en andrahandslägenhet de kan bo i under den månad som renoveringen väntas pågå.

 

Läs också Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss" Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.