Annons

Sandvikenhus hotar lägga ned

Sandviken ​Sandvikenhus har bråttom med sina planer för kvarteret Dalslänningen på Barrsätragatan i centrala Sandviken. Nu kräver man att Hyresgästföreningen säger ja till planerna annars läggs projektet ned.

Britt-Lis Bivall, förhandlare på Hyresgästföreningen i Gävle, är mycket förvånad över Sandvikenhus utspel. I ett samtal med ordföranden i Sandvikenföreningen har Sandvikenhus krävt besked senast fredag eller så läggs projektet Dalslänningen ned, säger man till Gävletidningarna.

– Inget har ändrats sedan jag sist talade med Johan Persson, ekonomichef på Sandvikenhus. Vi skulle höras av efter semestrarna, det är allt jag vet, säger Britt-Lis Bivall.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sandvikenhus har hittills inte visat någon budget för Dalslänningen och Hyresgästföreningens förhandlare påminde tidigare i somras om att det är bruksvärdet som avgör hyr hög hyran ska vara, inte bostadsföretagets kostnader för renoveringen.

Annons

– Vi säger inte alls nej till Dalslänningen, det är de nya hyrorna vi säger nej till. Det Sandvikenhus nu gör är utpressning, säger Britt-Lis Bivall.

Hem & Hyra har förgäves sökt företrädare på Sandvikenhus för en kommentar.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

 

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.