Annons

Sandvikenhus hotar lägga ned

Sandviken ​Sandvikenhus har bråttom med sina planer för kvarteret Dalslänningen på Barrsätragatan i centrala Sandviken. Nu kräver man att Hyresgästföreningen säger ja till planerna annars läggs projektet ned.

Britt-Lis Bivall, förhandlare på Hyresgästföreningen i Gävle, är mycket förvånad över Sandvikenhus utspel. I ett samtal med ordföranden i Sandvikenföreningen har Sandvikenhus krävt besked senast fredag eller så läggs projektet Dalslänningen ned, säger man till Gävletidningarna.

– Inget har ändrats sedan jag sist talade med Johan Persson, ekonomichef på Sandvikenhus. Vi skulle höras av efter semestrarna, det är allt jag vet, säger Britt-Lis Bivall.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Sandvikenhus har hittills inte visat någon budget för Dalslänningen och Hyresgästföreningens förhandlare påminde tidigare i somras om att det är bruksvärdet som avgör hyr hög hyran ska vara, inte bostadsföretagets kostnader för renoveringen.

Annons

– Vi säger inte alls nej till Dalslänningen, det är de nya hyrorna vi säger nej till. Det Sandvikenhus nu gör är utpressning, säger Britt-Lis Bivall.

Hem & Hyra har förgäves sökt företrädare på Sandvikenhus för en kommentar.

Annons
Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

 

Läs också Fyra års kamp mot chockhöjda hyror över – firar med champagne Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.