Annons

Sjuk släkting – skäl nog till andrahandsuthyrning

Halmstad När hyresgästen ville hyra ut sin bostad i andra hand för att vårda sina föräldrar sa värden nej. Nu måste värden backa. Hyresnämnden anser att vård av anhörig är skäl nog för uthyrning.
Foto: Pixabay
Att vårda gamla och sjuka föräldrar är skäl nog till att få hyra ut sin lägenhet i andra hand enligt hyresnämnden.

Kvinnans föräldrar är gamla och i behov av vård. För att kunna vara nära och stötta vill hon därför tillfälligt hyra ut sin lägenhet i Halmstad. Men när hyresgästen ansökte om att få hyra ut bostaden i andra hand sade värden nej. Hyresgästen valde då att vända sig till hyresnämnden.

I nämnden uppgav fastighetsägaren att han ansåg att hyran för den aktuella lägenheten var för låg och att den borde omförhandlas. Han ansåg även att kontraktet borde skrivas om i olika avseenden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden uppger att vård av anhöriga måste anses vara ett beaktningsvärt skäl för att få hyra ut sin bostad i andra hand. Vidare anser nämnden inte att något av värdens argument håller som skäl för att neka uthyrning.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.