HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sjuk släkting – skäl nog till andrahandsuthyrning

Halmstad När hyresgästen ville hyra ut sin bostad i andra hand för att vårda sina föräldrar sa värden nej. Nu måste värden backa. Hyresnämnden anser att vård av anhörig är skäl nog för uthyrning.
Foto: Pixabay
Att vårda gamla och sjuka föräldrar är skäl nog till att få hyra ut sin lägenhet i andra hand enligt hyresnämnden.

Kvinnans föräldrar är gamla och i behov av vård. För att kunna vara nära och stötta vill hon därför tillfälligt hyra ut sin lägenhet i Halmstad. Men när hyresgästen ansökte om att få hyra ut bostaden i andra hand sade värden nej. Hyresgästen valde då att vända sig till hyresnämnden.

I nämnden uppgav fastighetsägaren att han ansåg att hyran för den aktuella lägenheten var för låg och att den borde omförhandlas. Han ansåg även att kontraktet borde skrivas om i olika avseenden.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

Hyresnämnden uppger att vård av anhöriga måste anses vara ett beaktningsvärt skäl för att få hyra ut sin bostad i andra hand. Vidare anser nämnden inte att något av värdens argument håller som skäl för att neka uthyrning.

Annons
Läs också Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Så gick det till när bedragarna lurades på Blocket – hyrde ut lägenheter som inte fanns Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.