Annons

Sjuk släkting – skäl nog till andrahandsuthyrning

Halmstad När hyresgästen ville hyra ut sin bostad i andra hand för att vårda sina föräldrar sa värden nej. Nu måste värden backa. Hyresnämnden anser att vård av anhörig är skäl nog för uthyrning.
Foto: Pixabay
Att vårda gamla och sjuka föräldrar är skäl nog till att få hyra ut sin lägenhet i andra hand enligt hyresnämnden.

Kvinnans föräldrar är gamla och i behov av vård. För att kunna vara nära och stötta vill hon därför tillfälligt hyra ut sin lägenhet i Halmstad. Men när hyresgästen ansökte om att få hyra ut bostaden i andra hand sade värden nej. Hyresgästen valde då att vända sig till hyresnämnden.

I nämnden uppgav fastighetsägaren att han ansåg att hyran för den aktuella lägenheten var för låg och att den borde omförhandlas. Han ansåg även att kontraktet borde skrivas om i olika avseenden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden uppger att vård av anhöriga måste anses vara ett beaktningsvärt skäl för att få hyra ut sin bostad i andra hand. Vidare anser nämnden inte att något av värdens argument håller som skäl för att neka uthyrning.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.