Annons

Sjuk släkting – skäl nog till andrahandsuthyrning

Halmstad När hyresgästen ville hyra ut sin bostad i andra hand för att vårda sina föräldrar sa värden nej. Nu måste värden backa. Hyresnämnden anser att vård av anhörig är skäl nog för uthyrning.
Foto: Pixabay
Att vårda gamla och sjuka föräldrar är skäl nog till att få hyra ut sin lägenhet i andra hand enligt hyresnämnden.

Kvinnans föräldrar är gamla och i behov av vård. För att kunna vara nära och stötta vill hon därför tillfälligt hyra ut sin lägenhet i Halmstad. Men när hyresgästen ansökte om att få hyra ut bostaden i andra hand sade värden nej. Hyresgästen valde då att vända sig till hyresnämnden.

I nämnden uppgav fastighetsägaren att han ansåg att hyran för den aktuella lägenheten var för låg och att den borde omförhandlas. Han ansåg även att kontraktet borde skrivas om i olika avseenden.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresnämnden uppger att vård av anhöriga måste anses vara ett beaktningsvärt skäl för att få hyra ut sin bostad i andra hand. Vidare anser nämnden inte att något av värdens argument håller som skäl för att neka uthyrning.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.