Annons

Staketbråk som spårat ur

Hylte Grannarna får ha, men hyresgästerna förbjuds sätta upp ett staket. Relationen mellan hyresgästerna och värden har gått helt snett.

I mejl skriver värden saker som: ”Jag börjar bli minst sagt trött på er nu” eller ” Är ni så dumma att ni gör en polisanmälan om de inte försvinner så får ni gärna göra det” apropå att hyresgästerna har opponerat sig mot att grannarna har fått sätta upp staket medan de inte får.

Värden å sin sida vittnar om aggressivitet från mannen i hushållet och har skrivit ut två hotfulla sms som han menar är från honom.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna anser att lägenheten är full av brister som måste åtgärdas vilket bestrids av hyresvärden. Ärendet drevs som en ansökan om åtgärdsföreläggande till hyresnämnden och sammanträdet skulle ha ägt rum på tisdagen men hyresgästen har nu valt att återkalla sitt ärende.

Hyresgästföreningen hade också begärt medling om staketet och skriver i de inlämnade handlingarna: ”Fastighetsägaren har inte angett några sakliga skäl för att behandla sina hyresgäster olika”.

Annons
Fakta: Åtgärdsföreläggande

Åtgärdsföreläggande innebär att hyresvärden måste åtgärda vissa brister i huset/lägenheten inom en viss tid. Ibland kan det kopplas till böter, vite, om felen inte blir åtgärdade.

Hyresvärdar som får ett åtgärdsföreläggande eller ett beslut emot sig rörande särskild förvaltning (tvångsförvaltning) hamnar på Hem & Hyras Svarta listan.

Det finns åtta hyresnämnden i Sverige.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.