Annons

Stämman är öppnad

Nyheter Klockan 08.48 på lördagsmorgonen förklarade förbundsordförande Barbro Engman årets förbundsstämma i Luleå öppen. – Vi har bara varandra, bara oss själva att lita till när det gäller att fatta beslut som gynnar hyresgästernas bästa, sade hon.​

​Årets förbundsstämma äger rum på Academica, Luleå tekniska universitet. Strax före klockan nio på lördagsmorgonen förklarade ordföranden Barbro Engman stämman öppen.

Annons
Stämman inleddes med en tyst minut över den nyligen bortgångna hyresjuristen Gösta Jartelius.
Barbro Engman talade därefter om kommande utmaningar på bostadsmarknaden för såväl hyresgästerna som föreningen.
 
Utredningen om allmännyttans villkor, togs upp som det största hotet men Barbro Engman talade även om vikten för föreningen att finnas där medlemmarna finns som en framtidsfråga för Hyresgästföreningen.
– Vi måste vara närvarande i bostadsområdena, finnas i varje trappuppgång, sade hon och poängterade det ansvar som stämmodelegaterna har fått under helgen.
– Vi har bara varandra, bara oss själva att lita till när det gäller att fatta beslut som gynnar hyresgästernas bästa, sade Barbro Engman.
Förbundsstämman ska under helgen ta ställning till en rad framtidsfrågor för Hyresgästföreningen.
Bland annat om föreningen ska bli hyresvärd samt om den ska företräda bostadsrättsinnehavare.
Hem & Hyra kommer att följa stämman på plats i Luleå under hela helgen.
 

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.