Annons

Stämman är öppnad

Nyheter Klockan 08.48 på lördagsmorgonen förklarade förbundsordförande Barbro Engman årets förbundsstämma i Luleå öppen. – Vi har bara varandra, bara oss själva att lita till när det gäller att fatta beslut som gynnar hyresgästernas bästa, sade hon.​

​Årets förbundsstämma äger rum på Academica, Luleå tekniska universitet. Strax före klockan nio på lördagsmorgonen förklarade ordföranden Barbro Engman stämman öppen.

Annons
Stämman inleddes med en tyst minut över den nyligen bortgångna hyresjuristen Gösta Jartelius.
Barbro Engman talade därefter om kommande utmaningar på bostadsmarknaden för såväl hyresgästerna som föreningen.
 
Utredningen om allmännyttans villkor, togs upp som det största hotet men Barbro Engman talade även om vikten för föreningen att finnas där medlemmarna finns som en framtidsfråga för Hyresgästföreningen.
– Vi måste vara närvarande i bostadsområdena, finnas i varje trappuppgång, sade hon och poängterade det ansvar som stämmodelegaterna har fått under helgen.
– Vi har bara varandra, bara oss själva att lita till när det gäller att fatta beslut som gynnar hyresgästernas bästa, sade Barbro Engman.
Förbundsstämman ska under helgen ta ställning till en rad framtidsfrågor för Hyresgästföreningen.
Bland annat om föreningen ska bli hyresvärd samt om den ska företräda bostadsrättsinnehavare.
Hem & Hyra kommer att följa stämman på plats i Luleå under hela helgen.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.