HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stockholms bostadskö slår nytt rekord

Stockholm Färre lediga lägenheter spås lämnas till Bostadsförmedlingen i Stockholm i år och kön ökar till rekordmånga 510 000. Det skriver bostadsförmedlingen i en ny rapport.

Enligt Bostadsförmedlingens tertialrapport med årsprognos kommer 11 500 lediga lägenheter lämnas till förmedlingen under 2015. En minskning från förra årets 11 967 lägenheter, om prognosen slår in.

Den förväntade minskningen beror på att antalet nyproducerade lägenheter som lämnas till förmedlingen minskar. När det gäller vanliga lägenheter syns en ökning, framförallt från de privata bostadsbolagen.

– Det är tråkigt när det minskar men vi ser att det är många projekt på gång så förmodligen kommer siffran att öka, säger Marika Nordström, Chef Marknad Bostadsförmedlingen i Stockholm, som framhåller att man inte ser en minskning jämfört med förra året när man tittar på årets åtta första månader.

Enligt prognoserna förväntas kön växa, 510 000 tusen bedöms stå i kö vid årets slut. En ökning jämfört 2014 då kön innehöll 472 086 köande.

– Det är en konstant ökning, men andelen aktivt bostadssökande ökar inte. Jag tror att många ställer sig i kön som en framtida försäkring om en bostad, man ser om sitt hus, säger Marika Nordström.

Samtidigt spås antalet förmedlade studentbostäder öka till 983 under 2015, jämfört med 879 stycken under 2014.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.