Annons

Tunga aktörer går ihop – för att bli mer effektiva

Nyheter Bättre ordning och ledning i ideella organisationer. Det är målet när fem starka krafter förenas i ett sexårigt forskningssamarbete.

Samhället utvecklas – och så bör även de ideella aktörerna göra. Så lyder mottot när Cancerfonden, Hyresgästföreningen, Svenska Röda Korset och Vårdförbundet nu går samman med Ersta Sköndal högskola för ett sex år långt forskningsprojekt.

Syftet är att möta de ökade krav som ställs på ideella organisationer.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Detta forskningsområde behöver förstärkas och därför tycker vi att det här samarbetet är mycket spännande, säger Jan Johnsson, förbundschef Hyresgästföreningen.

Samarbetet gestaltar sig i en lektorstjänst i organisering, förlagd till Institutionen för socialvetenskap vid Ersta Sköndal högskola – där man bedrivit forskning om det civila samhället i över 20 år.

Annons

Lektoratet kommer att gå till ekonomie doktor Johan Hvenmark, som forskat inom området i över ett decennium.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

– Att både aktörer från ideell sektor och akademien i form av en högskola samarbetar långsiktigt innebär en oöverträffad möjlighet att bredda och utveckla kunskapen inom detta forskningsområde, säger han.

Ambitionen är att så småningom även knyta forskarstuderande till samarbetet.

Annons

Enligt Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare i Svenska Röda Korset, tjänar forskningsprojektet till mer än att bara effektivisera de fyra ideella aktörernas organisationer.

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

– Vi är glada över att tillsammans med andra ideella organisationer återigen få vara med och stärka civilsamhällets utveckling.

Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.