Annons

Tvångslikvidation väntar Dalstjärnan

Avesta ​Hyresgästerna hos Dalstjärnan i Avesta kommun har fått stå ut med mycket genom åren. Nu väntar tvångslikvidation för företaget. Bo Brihler i hyresgästföreningen i Avesta hoppas liksom många andra på nya ägare.

​Dalstjärnan har som Hem & Hyra tidigare skrivit om ännu inte lämnat någon årsredovisning för 2009 och det är enligt lag grund för likvidation av företaget.

Bolagsverket skickar nu ett föreläggande om tvångslikvidation till företagets ägare och det glädjer hyresgästerna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Dem jag pratat med vill att Dalstjärnan går i likvidation, de vill att Gamla Byn tar över för nu fungerar det faktiskt, säger Bo Brihler i hyresgästföreningen i Avesta.

Kommunala Gamla Byn har tvångsförvaltat Dalstjärnans fastigheter i Karlbo och Krylbo under en längre tid och man har också tagit på sig att göra vissa renoveringar.

Annons

Enligt Bo Brihler har företrädare för Gamla Byn sagt sig vara villiga att åter äga delar av lägenhetsbeståndet på 700 lägenheter men riva andra delar.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

– Jag tror att det är deras avsikt och det vore mycket bra om det blev så. Det har varit alltför många lycksökare här redan, säger Bo Brihler.

Hem & Hyra har inte kunnat nå Gamla Byns styrelseordförande Ingemar Gustafsson för en kommentar.

Annons

 

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.