Annons

Tvist om lägenhet avsedd för arbetare

Halmstad När hyresvärden skulle fixa huset anlitades en firma med utländska arbetare. De fick sova i en lägenhet. Nu är jobbet klart men företagaren flyttar inte.

Den privata hyresvärden, som har sagt upp den kvinnliga företagaren från lägenheten i Halmstad, har drivit ärendet till Hyresnämnden i Göteborg. Värden skriver att i samband med att kvinnan anlitades behövdes en övernattningslägenhet till arbetarna. Det löstes genom att ett hyresavtal tecknades.

Nu, efter 2,5 år, anlitas inte kvinnan längre och dessutom driver hon inte längre någon firma. Hyresvärden menar därför att det behov ”som motiverade att hyresavtalet en gång upprättades” saknas. Dessutom, skriver värden, har kvinnan en annan permanent bostad. En tredje aspekt är att det finns misstankar om att lägenheten otillåtet hyrs ut i andra hand.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är det upp till hyresnämnden att ta ställning till om kvinnan har rätt att behålla kontraktet. Ärendet behandlas i slutet av maj.

Annons

Så gick det:
Hyresvärden drog tillbaka sin ansökan och därmed blev det ingen förhandling i hyresnämnden. Parterna har kommit överens på egen hand.

Annons
Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.
Läs också Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.