HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvist om lägenhet avsedd för arbetare

Halmstad När hyresvärden skulle fixa huset anlitades en firma med utländska arbetare. De fick sova i en lägenhet. Nu är jobbet klart men företagaren flyttar inte.

Den privata hyresvärden, som har sagt upp den kvinnliga företagaren från lägenheten i Halmstad, har drivit ärendet till Hyresnämnden i Göteborg. Värden skriver att i samband med att kvinnan anlitades behövdes en övernattningslägenhet till arbetarna. Det löstes genom att ett hyresavtal tecknades.

Nu, efter 2,5 år, anlitas inte kvinnan längre och dessutom driver hon inte längre någon firma. Hyresvärden menar därför att det behov ”som motiverade att hyresavtalet en gång upprättades” saknas. Dessutom, skriver värden, har kvinnan en annan permanent bostad. En tredje aspekt är att det finns misstankar om att lägenheten otillåtet hyrs ut i andra hand.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Nu är det upp till hyresnämnden att ta ställning till om kvinnan har rätt att behålla kontraktet. Ärendet behandlas i slutet av maj.

Annons

Så gick det:
Hyresvärden drog tillbaka sin ansökan och därmed blev det ingen förhandling i hyresnämnden. Parterna har kommit överens på egen hand.

Annons
Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar
Läs också Värd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.