HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd vill inte hyra ut till barnfamilj

Nyheter Värden anser att småbarnsföräldrar är överbeskyddande och ställer orimliga krav. Han säger därför nej till ett lägenhetsbyte. Nu måste värden backa, hyresnämnden godkänner bytet.

Paret i Halmstad ska separera och vill därför byta sin femma mot en mindre och billigare bostad. Trots att tvåbarnsfamiljen, som de vill byta lägenhet med, har god ekonomi säger värden nej till bytet. Anledningen är att han inte vill hyra ut till fler barnfamiljer. För att få ärendet prövat vände sig familjerna, med hjälp av Hyresgästföreningen, till hyresnämnden.

I en skrivelse till nämnden uppger värden att hyreshuset, som är byggt på 30-talet, inte passar barnfamiljer. De senaste sex åren har tre olika familjer med små barn bott i lägenheten. Enligt värden har de bland annat klagat på mögel, ventilation, att det finns glasbitar i trädgården, rost på räcket samt att det finns en risk att barnen ramlar ner vid garageinfarten som är belägen i källarplan. Han anser att klagomålen saknar grund och att de familjer som har bott i lägenheten har varit överbeskyddande.

Läs också Senil man riskerar vräkning

Värden ber att hyresnämnden ska bespara honom från ett ”fjärde helvete” och låta honom välja hyresgäst. Något som hyresnämnden inte anser att det finns skäl för, istället får de båda barnfamiljerna rätt att genomföra sitt bostadsbyte.

Läs också Lägenhetsbyte godkänns – Helsingborgshem måste backa om inkomstkrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.