Annons

Vattenskada inte skäl för vräkning

Nyheter Bostadsrättsföreningen ville bli av med den 52-åriga hyresgästen och sade upp kontraktet. Orsaken var en sex månader gammal vattenskada i badrummet. Inte tillräckligt, tycker hovrätten och låter mannen bo kvar.​
Det var i november 2006 som bostadsföreningen i centrala Stockholm sade upp kontraktet med den 52-åriga hyresgästen. Orsaken var att mannen vid upprepade tillfällen gjort sig skyldig till vanvård av lägenheten, enligt bostadsrättsföreningen.
Bland annat skulle mannen ha fyllt hela lägenheten med kartonger och lådor. Som bevis åberopade föreningen smygtagna foton tagna genom ett fönster till lägenheten.
Därtill hade 52-åringen orsakat en vattenskada i badrummet som han väntat alltför länge med att rapportera, enligt föreningen.
Ärendet hamnade i hyresnämnden där hyresgästen bestred uppsägningen.
 
Han hade visserligen haft lite lådor i lägenheten, men det var bara tillfälligt och berodde på att han hjälpt sin mamma att ta hand om ett dödsbo. Även han hade foton att visa upp, som i sin tur visade att lägenheten var städad och fri från kartonger.
När det gällde vattenskadan hade han dröjt med att rapportera den eftersom lägenheten ändå skulle besiktigas inom kort. När han sedan rapporterade skadan till bostadsrättsföreningen dröjde det mer än ett halvår innan föreningen gjorde något åt den.
 
Det visar att skadan inte uppfattades som särskilt allvarlig av bostadsrättsföreningen, hävdade mannen.
Hyresnämnden gick på mannens linje och avslog bostadsrättsföreningens krav på uppsägning. Föreningen överklagade beslutet till hovrätten som även den går på mannens linje och låter honom bo kvar.
Hovrättens dom går inte att överklaga.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Värden felbedömde fuktskador – nu tvingas Miriam och hennes grannar flytta Möglet har tagit greppet om deras hem Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.