Annons

Vivallabor oroliga bli av med sina hem

Örebro Visgatan i Vivalla ska göras om. Öbo vill skapa ett än mer attraktivt Vivalla. Med gröna ytor och moderna kvarter. Vackert så. Men förslagen oroar hyresgäster.

Hyresgästföreningen hade förra veckan ett möte där en grupp bildades som ska ta till vara på hyresgästernas intressen.

Fyra förslag har tagits fram av arkitekter på uppdrag av Öbo. I oktober kommer Öbos styrelse att fatta beslut om vilket förslag som man ska gå vidare med.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Några kommer tvingas flytta eftersom vissa fastigheter kommer att rivas. Och andra fastigheter ska renoveras så kraftigt att hyresgästerna inte kommer kunna bo kvar under själva renoveringen utan måste evakueras.

Annons

Detta har lett till stor oro bland de boende.

– Ska våra bostäder rivas? Ska vi evakueras? Vi vet inget. Plötsligt dyker det upp arkitektritningar som innebär en fullständig omgörning av vårt område utan att vi har fått vara med och bestämma, säger en hyresgäst som vill vara anonym till tidningen ETC Örebro.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.