Annons

Vivallabor oroliga bli av med sina hem

Örebro Visgatan i Vivalla ska göras om. Öbo vill skapa ett än mer attraktivt Vivalla. Med gröna ytor och moderna kvarter. Vackert så. Men förslagen oroar hyresgäster.

Hyresgästföreningen hade förra veckan ett möte där en grupp bildades som ska ta till vara på hyresgästernas intressen.

Fyra förslag har tagits fram av arkitekter på uppdrag av Öbo. I oktober kommer Öbos styrelse att fatta beslut om vilket förslag som man ska gå vidare med.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Några kommer tvingas flytta eftersom vissa fastigheter kommer att rivas. Och andra fastigheter ska renoveras så kraftigt att hyresgästerna inte kommer kunna bo kvar under själva renoveringen utan måste evakueras.

Annons

Detta har lett till stor oro bland de boende.

– Ska våra bostäder rivas? Ska vi evakueras? Vi vet inget. Plötsligt dyker det upp arkitektritningar som innebär en fullständig omgörning av vårt område utan att vi har fått vara med och bestämma, säger en hyresgäst som vill vara anonym till tidningen ETC Örebro.

Annons
Läs ocksåHyresgäster överklagar renovering – tar in egna experter
Läs också Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.