Annons

Trång parkering

Min parkering är så trång att vi ibland inte får plats. Det finns heller inga märken kvar på asfalten och inte heller nummerskyltar på staketen. Det går att bredda parkeringarna, men värden gör inget. Vad ska jag göra? /Tacksam för svar
2 Saknar parkering
Jag hyr just en bostad av Bostaden AB i ett område med få bilplatser i förhållande till antal lägenheter. Måste inte Bostaden handhålla bilplatser? /Therese Carlsson
3 För få platser
Vi är 16 lägenheter som ska dela på tre parkeringsplatser. Är det inte värdens ansvar att fixa parkering åt alla?

Undrar: /Bilist

Kommunen ställer krav på ett visst antal parkeringsplatser när man bygger nya bostäder. Kraven varierar inte bara från ort till ort utan också från tid till annan. Därför kan det vara få platser om behovet av p-platser är större än vad man räknade med när området uppfördes. Det kan vara lämpligt att ta upp frågan med värden för att försöka ordna med fler platser, men det är värden som slutligt bestämmer om man ska ordna med fler platser än vad kommunen kräver.
Vägverket rekommenderar att bilplatsen ska vara minst 2,3 till 2,5 meter bred beroende av om p-platserna ligger vinkelrätt mot gatan eller är snedställda.
Att parkeringsplatserna är ordentligt markerade och numrerade borde ju underlätta för alla – be värden ordna med det, men vägrar värden blir det svårt att åstadkomma en förändring.

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.