Annons
Marie Linder, Ordförande i Hyresgästföreningen

Hög tid att politikerna lyssnar på två miljoner hyresgäster

Bild på Marie Linder
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

I förra veckan åkte jag till Dalarna för att besöka Hyresgästföreningen i Ludvika under nationella vaccinationsveckan. Här öppnar den lokala föreningen Grönsiskan upp sina kvarterslokaler för att i samarbete med regionen erbjuda vaccination mot Covid-19.

Under besöket så fick jag också ta del av andra projekt som föreningen driver. Och det är verkligen full fart i Grönsiskan med bo-skolor, tjejföreningar och cykelklubbar! Alla drivs de i Hyresgästföreningens regi. Verksamheten i kvarteret Grönsiskan är ett lysande exempel på vilken viktig insats våra lokala föreningar gör i hela landet. Och inte minst vilken betydelsefull verksamhet som pågår i kvarterslokalerna!

Samtidigt som Hyresgästföreningen är aktiv i Ludvika så gör sig bostadsproblematiken påmind.

Allmännyttan i Ludvika har under de senaste åren sålt ut 147 lägenheter, och hyran för en nyproducerad tvåa kostar idag drygt 8000 kr.

Det finns en obalans i bostadspolitiken. I trettio år så har vi saknat en aktiv bostadspolitik samtidigt som det finns förväntningar på en generell bostadspolitik som ska möta behovet av bostäder till rimliga priser.

Hyresgästföreningens stora undersökning ”Hyresgästerna 2022” som släpps i veckan talar sitt tydliga språk – bostadsfrågan är högt prioriterad bland väljarna. Men väljarna tycker inte att politikerna gör tillräckligt för att lösa problemen som finns runtom i landet. Det finns stöd att vinna för det parti som tar bostadsfrågan på allvar!

Det är hög tid att politikerna lyssnar på de två miljoner röstberättigade som bor i hyresrätt. De vill se en förändring nu!

Fler krönikor av Marie Linder
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.