Annons
Susanna Skarrie, Chefredaktör/ansvarig utgivare/vd

Med pistolen får jag som jag vill

Det blir tvåhundra jämnt. Utanför lägenhetsdörren står en man och hans son med en obeskrivligt ful soffa. Jag har köpt den osedd på annons (långt före Blockets tid) och nu är det för sent att ångra sig. Och vad är det för äcklig fläck mitt på sittdynan? Jag frågar inte. Betalar och säger tack.

Min allra första soffa var ett klart felköp. Det finns inget förmildrande att säga om denna trettio år gamla soffa i turkost, noppigt tyg. Jo, soffbordet ingick i köpet och soffan var bäddbar. Men tyget var vidrigt.
Det var så min kärlek till häftpistolen föddes. Den fasansfulla blev snabbt klädd i ett orange, grått och vitt handtryckt tyg (som kostade betydligt mer än soffan). Häftpistolen har varit mig trogen sedan dess. I Hem & hyra ger vi tips om hur du kan klä om dina möbler i stället för att köpa nytt.

Tusen kronor i vinst per hyresgäst och år. Så mycket tjänar i genomsnitt de kommunala bostadsbolagen på sina hyresgäster, visar vår undersökning. Emelie och Rickard betalar drygt 10000 kronor i ren vinst till sin värd, LKF i Lund, på ett år. Det är lätt att hålla med Emelie om att LKF inte skulle behöva höja hyran då. Men pengarna behövs till att bygga nya lägenheter, säger bostadsbolagets vd.
Vid förra bostadsbristen för femtio år sedan – då miljonprogrammet byggdes var det staten som sköt till pengar för att bygga nytt. Drygt en miljon nya bostäder byggdes under tio år, allt med statliga subventioner. För lite, tyckte dåvarande Högerpartiet, alltså dagens Moderaterna!

Femtio år senare låter det annorlunda. Nu är det hyresgästerna som ska betala för att andra ska ha någonstans att bo. Varför är inte nya bostäder en angelägenhet alla, även för dem som bor i villa eller bostadsrätt?
Snart fredag. Utanför regnar det. Solen syns inte till. Dags för fredagsmys! Jag tror att jag ska göra mysdrottningarna Emmas och Anettes goda snabbpizza. Receptet finns i tidningen.
Eller ska jag kanske göra pizza redan i
kväll?
Jag har nämligen något att fira – att vi får fler och fler läsare! Våra läsarsiffror fortsätter att gå uppåt och enligt senaste mätningen har vi nu 347 000 läsare, den högsta siffran någonsin.
Det är värt att fira, kära läsare!

Fler krönikor av Susanna Skarrie
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.