HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

30 säger nej till renovering i Halmstad

Halmstad Det kommunala bostadsbolaget i Halmstad vill renovera 124 lägenheter men en fjärdedel av hyresgästerna säger nej. Nu möts parterna i hyresnämnden.

Konflikten gäller fastigheten Juristen i Halmstad som byggdes mellan 1957-1958. HFAB vill genomföra ett antal förbättringsåtgärder som exempelvis stambyte i badrum, byte av dörrar och fönster, fasad- och balkongrenovering med mera.

HFAB har haft en dialog med Hyresgästföreningen om hyreshöjningen som beräknas bli 868 kronor per månad och som ska ske i två etapper.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

91 hyresgäster har godkänt renoveringen, 30 har svarat nej och tre har inte svarat alls.

Några av de som svarat nej är kritiska till att renoveringen är så omfattande. Vidare anser de att åtgärderna på ett 60 år gammalt hus inte borde anses standardhöjande utan snarare som eftersatt underhåll. Därför motsätter de sig en hyreshöjning och menar att kostnaderna borde täckas av de hyresintäckter bolaget fått under 57 år samt från den årliga hyreshöjningen.

Parterna kommer att träffas i hyresnämnden den 8 september i Halmstad.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.