Annons

65-åring vräks från studentbostad

Uppsala Den 65-årige man som misstänks ha vanvårdat sin lägenhet, vräks från sin bostad hos Studentstaden. Det beslutade hyresnämnden i fredags.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om 65-åringen, som bott i samma studentlägenhet sedan 1982. När ventilationen skulle kollas i lägenheten, slog anställda på ventilationsfirman larm till Studentstaden om att allt inte stod rätt till i bostaden. 

Efter flera varningar och uppmaningar om att städa upp i lägenheten som inte hörsammades, valde Studentstaden att säga upp mannens hyreskontrakt.
När ärendet prövades i hyresnämnden i fredags var 65-åringen själv inte närvarande.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Genom fotografier från lägenheten och vittnesmål från personer som hade varit där, fick hyresnämnden en uppfattning om vilket skick mannens lägenhet befann sig i.
Hyresnämnden gick på Studentstadens linje när de slog fast att mannen vanvårdat sin lägenhet och att han därför måste flytta.

I beslutet skriver hyresnämnden att det finns risk för brand och ohyra och skador på lägenheten eftersom bostaden är belamrad med massvis av böcker, papper, tidningar, bråte och skräp.
Hyresperioden gick ut den 30 september och mannen måste därför flytta omedelbart.

Annons
Läs också Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.