Annons

65-åring vräks från studentbostad

Uppsala Den 65-årige man som misstänks ha vanvårdat sin lägenhet, vräks från sin bostad hos Studentstaden. Det beslutade hyresnämnden i fredags.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om 65-åringen, som bott i samma studentlägenhet sedan 1982. När ventilationen skulle kollas i lägenheten, slog anställda på ventilationsfirman larm till Studentstaden om att allt inte stod rätt till i bostaden. 

Efter flera varningar och uppmaningar om att städa upp i lägenheten som inte hörsammades, valde Studentstaden att säga upp mannens hyreskontrakt.
När ärendet prövades i hyresnämnden i fredags var 65-åringen själv inte närvarande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Genom fotografier från lägenheten och vittnesmål från personer som hade varit där, fick hyresnämnden en uppfattning om vilket skick mannens lägenhet befann sig i.
Hyresnämnden gick på Studentstadens linje när de slog fast att mannen vanvårdat sin lägenhet och att han därför måste flytta.

I beslutet skriver hyresnämnden att det finns risk för brand och ohyra och skador på lägenheten eftersom bostaden är belamrad med massvis av böcker, papper, tidningar, bråte och skräp.
Hyresperioden gick ut den 30 september och mannen måste därför flytta omedelbart.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.