HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt färre läser tidning – då fortsätter Hem & Hyra att växa

Nyheter Tack för att du läser! Medan de flesta andra tidningar kämpar med att behålla läsare fortsätter Hem & Hyra att växa. I fjol ökade läsarskaran med drygt sex procent.
Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie tror att de glädjande siffrorna beror på ett ökat allmänintresse för bostadsfrågor och genomarbetade, lokala granskningar.

För de flesta som arbetar med att göra tidning är Orvesto konsuments återkommande läsarundersökning knappast dagens ljuspunkt. Och inte blev det bättre när fjolåret nu summerats.

Men medan merparten av tidskriftsbranschen fortsätter att backa gör Hem & Hyra en motsatt resa. Vid den tredje och avslutande mätningen uppgick tidningen Hem & Hyras läsarskara till 318 000 personer. Det är en ökning med drygt 6 procent sett till hela fjolåret, eller en ökning med 4,6 procent jämfört med samma mättillfälle året tidigare.

Läs ocksåMaria tog striden mot hotellhusvärden – slipper vräkas efter hovrättsbeslutMaria Karlsson, Årsta, hotellägenhet,

Susanna Skarrie, chefredaktör och vd, ser mätresultatet som ett bevis på att det hårda slitet gör skillnad.

– Väldigt glädjande! Vi har under fjolåret märkt ett ökat intresse för vår journalistik på alla sätt. Räckvidden på sajten har ökat med 37 procent, vi har fått fler följare på Facebook och har arbetat hårt med att nå ut med vår journalistik i både text- och videoformat. Då är det skönt att se att det inte alls skett på bekostnad av papperstidningen.

Hon understryker att det inte heller rör sig om något tillfälligt trendbrott. Till skillnad från de allra flesta tidningar har Hem & Hyra haft en stabil läsarutveckling under en lång tidsperiod.

Läs ocksåHyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgästerLena Jansson Nordin. förhandlare på Hyresgästföreningen, sitter vid skrivbordet på sitt kontor.

– Medan få tidningar visar positiva siffror totalt sett har vi inte räknat in vår digitala räckvidd i undersökningen. Vi är en av Sveriges mest lästa tidskrifter. En position som vi nu befäster, samtidigt som vi sannolikt klättrar ytterligare.

En förklaring till Hem & Hyras positiva utveckling är det ökande intresset för bostadssituationen i landet, resonerar hon.

– Den har blivit en alltmer brännande fråga som berör alla människor i dag. Genom vårt starka genomslag har vi absolut varit bidragande till att sätta hyresboende på agendan.

Läs ocksåDystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna

En annan vinnande formel är att Hem & Hyra specialiserat sig inom ett område där få andra verkar – och gör granskningar som få andra klarar av.

– Vi är självständiga och har en trovärdig produkt. Och vi finns i hela landet i en tid då den lokala journalistiken har skurits ned kraftigt. Det är vår lokala journalistik som har fått det största genomslaget, säger Susanna Skarrie.

Läs också Succén fortsätter – över en halv miljon läser Hem & Hyra Sunniva flydde fuktskadat hus – nu vill hyresvärden ha 46 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.