HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Andrahandshyresgäst kräver återbetalning av hyra

Hässleholm När hyresgästen som hyr i andra hand fick syn på fakturan från bostadsbolaget insåg han att han hade betalt för mycket i hyra. Nu vill hyresgästen ha tillbaks 8 307 kronor av uthyraren.
Pengar i en portmonnä.
Foto: Anna Hultberg

Den första juni förra året flyttade paret in i en hyresrätt i Hässleholm. I andrahandskontraktet uppgav hyresvärden att hyran för den omöblerade bostaden var 6 000 kronor per månad.

När hyresgästen vid ett senare tillfälle fick syn på sin hyresvärds faktura insåg han att de hade betalt för mycket. Det visade sig att värden själv endast betalade 5 070 kronor i månaden för sin lägenhet. Andrahandshyresgästen vände sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med att få tillbaks de 930 kronor de hade betalt för mycket varje månad.

Annons
Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Hyresnämnden ska nu ta ställning till om andrahandshyresgästerna ska få tillbaks överhyran på sammanlagt 8 370 kronor plus ränta av sin värd.

Annons
Läs också Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten Riskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.