Annons

Så tipsar du Hem & Hyra

Nyheter Utan tips från dig har vi svårt att berätta om missförhållanden och avslöja felaktigheter. Så här gör du för att kontakta oss.
Hem & Hyra. Print och webb.
Foto: Kristina Wahlgren

Vi är noga med våra källor och tacksamma för alla som hör av sig. Vi är vana att hantera känsliga ämnen. Du kan vara anonym när du pratar med oss som journalister och vi talar inte om för någon vem du är om du inte vill det. Källskyddet är reglerat i grundlagen. Det kommer inte att gå att spåra i efterhand att du pratat med oss om vi skriver en artikel. Som statligt eller kommunalt anställd har du i de allra flesta fall en lagstadgad rätt att dela uppgifter till en journalist. Detta kallas meddelarfrihet.

Tänk på detta om ditt tips är känsligt:

  • Vi måste skydda dig som källa. Men tänk på att inte själv berätta för andra eller skriva i exempelvis sociala medier att du varit i kontakt med oss om du vill vara helt anonym.
  • Mejl- och telefontrafik kan spåras av arbetsgivare om du kontaktar oss från din arbetsplats med din jobbtelefon eller jobbmejl. Kontakta oss via en privat mejl på en privat dator eller via din privata telefon om ämnet är känsligt.

Hem & Hyras journalister finns på elva orter runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. Kontakta först och främst någon i eller i närheten av den region som ditt tips berör.

Så här kan du nå oss:

  • Telefon eller mejl, alla medarbetares kontaktuppgifter finns här. Våra telefoner är i regel bemannade under kontorstid.
  • Post, det går bra att skicka brev. Postadresser till medarbetare och redaktioner finns här.
  • Möten, om det passar dig bättre kan vi träffas. Kontakta oss så bestämmer vi en tid och plats.
  • Signal, du kan även installera appen Signal på din telefon. Signal är en krypterad chattjänst där du kan skicka meddelanden till oss. Du kan ladda ner den till din privata telefon här (IOS, Android eller desktop), eller där du laddar ner appar. Den är lätt att använda.

Kontakta någon av våra medarbetare som finns på Signal:

Malmö/Skåne, Anders Paulsson: 0722 07 98 35

Malmö/Skåne, Kristina Wahlgren: 0761 18 27 22

Stockholm, Kenneth Samuelsson: 0703 01 60 02

Stockholm, Ida Karlsson: 0738 49 20 17

Göteborg/Västra Sverige/Halland, Gustaf Görfelt: 0722 42 14 39

Linköping/Östergötland/Gotland/Jönköping, Jenny Knutsson: 0708 91 46 33

Uppsala län/Gävleborg/Västmanland, Petra Marandi Roos: 0730 522 901

Stockholm/Centralredaktionen, Johan Sjöholm: 0725 81 03 43

Fakta: Vad är Hem & Hyra?

​Hem & Hyra är tidningen och webbplatsen för dig som hyr din bostad eller är intresserad av boende ur ett konsumentperspektiv.  Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning. Oavsett publiceringsform är Hem & Hyras uppdrag detsamma, att utifrån journalistiska principer bevaka och granska Bostadssverige.

Hem & Hyra är ett magasin som kommer ut 8 ggr per år med en upplaga på cirka 540 000 exemplar per utgåva. På Hem & Hyras webbplats, hemhyra.se, hittar du de senaste bostadsnyheterna, testerna, tipsen för hyresgäster, svaren från juristen och mycket mera.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.