HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Andrahandsupplåtare förlorade kontraktet

Nyheter ​Sedan grannar tipsat om att hyresgästen inte bodde i sin trea i en Stockholmsförort blev han uppsagd av värden, Svenska Bostäder.
Hyresgästen förklarade att han på grund av studier pendlat till Eskilstuna, och att han under tiden haft en inneboende. Det ansåg han sig ha rätt till utan att fråga hyresvärden, och krävde därför att få behålla hyreskontraktet.
Saken gick till domstol.
Hyresnämnden konstaterade att hyresgästen varit mantalsskriven i Eskilstuna, och att andra personer varit skrivna i Stockholmslägenheten.
Hyresnämnden pekar särskilt på att andrahandsupplåtelser alltid kräver hyresvärdens tillstånd. Det gäller även vid upplåtelser som sker utan ersättning, alltså ”även i de fall där det inte är fråga om en regelrätt uthyrning i andra hand”.
”En upplåtelse i andra hand föreligger så snart den som använder lägenheten har en självständig disposition över denna.”
Hyresnämnden godkände uppsägningen av hyresgästen. Det gör även Svea hovrätt.
 

Annons
Läs också Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där" Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Ockupanterna vägrade flytta – uthyraren krävs på 180 000: ”Helt absurt” Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.